Близо 2 милиона лични данни на гласоподаватели от Чикаго изтекоха в интернет пространството

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Близо 2 милиона лични данни на гласоподаватели от Чикаго изтекоха в интернет пространството
image

Личните данни на стряскащата цифра от близо 2 милиона гласоподаватели от град Чикаго се озоваха преди броени дни на свободен достъп в интернет пространството, съобщи телевизия CNN.
Данните съдържат пълната информация от трите имена, датите на раждане, адресите и дори номерата на социалните осигуровки на гласоподавателите, живущи във Ветровития град.
Виновникът за този „теч“, който събуди притеснения и подсигури безсънни нощи на жителите е мениджмънт компанията Election Systems & Software (ES & S), разработваща софтуер за машини за гласуване, със седалище в Небраска. Стана ясно, че данните не са съдържали никаква информация за гласовете на някого.
„Дълбоко съжаляваме за това - каза  Джим Алън, говорител на Чикагския борд на изборите. - Това беше нарушение на протокола за информационна сигурност от страна на продавача."
Съдебни експерти разследват изтичането на ES & S. Говорител на ES & S заяви в изявление, че фирмата няма индикации, че информацията е била достъпна преди това от хора, различни от изследователите, които са я открили.
UpGuard изследователят по сигурността Джон Хендрен откри кеша на данните, изложени на сървър на Amazon (AMZN, Tech30) за уеб услуги. Той го предаде на анализатора Крис Викери, който извади информацията, за да разгледа съдържанието. Викери сподели констатациите си с местните власти и властите в Илинойс.
Оказва се, че някой от ES & S неправилно е конфигурирал настройка за защита и по този начин е пуснал данните онлайн.
"Тези данни биха били мечтата на веки крадец на идентичност - каза Викери пред CNN Tech - Системните администратори, които оставят нещата отворени и изложени на обществения интернет, са като рак по сигурността", допълва той.

Никол Сашова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7