Новини от Чуднотеката

image

Лятната чуднотека „Малката България 2017“ отвори врати за седми път тази година. Това е най-популярното  детско събитие за сезона в районите на Чикаго и близките предградия.
Организират го  учителите и директорите от „Малко българско училище”.
И този път тя е на две места – в Елк Гроув вилидж и в Монт Проспект - удобство за родителите и възможност повече деца да посещават този единствен по рода си детски летен лагер.
В продължение на осем седмици повече от шестдесет деца на възраст от две до дванадесет години  ще се забавляват, пеят и играят на български и ще учат – за родината, за фолклора, за изкуствата на България.
В концепцията е залегнала идеята за учене и общуване чрез игри и забавления, а водещ е комуникативният подход.
По традиция първият учебен ден е посветен на държавните символи – знаме, герб и картата на България. Настроение внесе появата на Маг Иван с неговите неразгадаеми фокуси.
А какво предстои до края? Среща с български царе и царици, вълшебници и магъосници, разходки в миналото и бъдещето, изработка на лего –замъци, футболни мачове и кръшни хора, спортни съоръжения и много повече!
За вашето прекрасно лято, деца, се грижат осем учители с подкрепата на Борда на директорите при „ Малко българско училище”.

Живка Петрова
специално за
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7