Консултациите за българската общност в Чикаго преминаха с голям интерес

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Консултациите за българската общност в Чикаго преминаха с голям интерес
image

На 22 април 2017 Българо-американската асоциация в Чикаго проведе консултации за българската общност със специалисти от областта на имиграционното право, здравните застраховки, недвижимите имоти, жилищни заеми и финансиране, генеаология и други. Събитието беше организирано в рамките на фестивала „Български дни в Чикаго”, проведен тази пролет в БПЦ “Св. Иван Рилски – Чудотворец” за 26-ти пореден път. Програмата включваше лекция на тема "Имиграционно право - динамики и нови предизвикателства", в която адвокатите София Знаймер и Цветелина Бойновска запознаха гостите с актуални промени, пряко засягащи имигрантите в пътя им към получаване на американско гражданство. В последвалите консултации гостите имаха възможност да получат индивидуален отговор на интересуващите ги въпроси както в областта на имиграционното право, така и в другите представени области. Консултантите споделиха професионалния си опит: Ана Русева изясни последните промени в закона за здравното осигуряване, Георги Христов посочи някои правила при взимане на ипотечен заем, Петранка Стаматова акцентира върху раздвижване на пазара за недвижимите имоти, а Ед Чилян отчете узряването на българската имигрантска общност, отразяващо се в по-отговорно финансово планиране, както и промяна на приоритетите, съответстващи на промяната в жизнените стандарти на все повече наши съотечественици.  Интересен щрих добави проф. Никола Чаркчиев, разкривайки възможностите, които науката предоставя на всеки един от нас да надникне в бъдещето с помощта на ДНК профила си, който дава информация за рисковете и потенциалите, които носим в себе си.

Специален гост на събитието беше г-жаТеодора Ботева, търговско аташе към българското консулство в Чикаго, която поздрави организаторите за инициативата и изрази желанието си и за вбъдеще да оказва подкрепа на дейността на Българо-американската асоциация.
 
Златина Костов
специално за в. „България СЕГА“Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7