Българска православна църква "Света София" в Чикаго получи $20 000

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Българска православна църква "Света София" в Чикаго получи $20 000

Българска православна църква "Света София" в Чикаго, която е под юрисдикцията на Светия Синод на БПЦ, получи целева държавна помощ от Дирекция "Вероизповедания" на Министерски съвет, чрез генералното консулство на Р България в Чикаго. На 18 септември 2013 г., генералният консул на Р България в Чикаго Симеон Стоилов връчи чек за сумата от 20 000 щ.д. на председателя на църковното настоятелство на църквата "Св. София" Д-р Михаил Николов. На събитието присъстваха отец Грую Попцонков и останалите членове на цървковното настоятелство. Средствата са предвидени за подпомагане изграждането на допълнителни класни стаи за българското неделно училище към църквата, за което църквата кандидатства през миналата година.

От Министерски съвет е отделена помощ и за БПЦ "Света Троица" в Медисън, щат Илинойс, която е първата българска православна църква в Америка. По повод празненствата за отбелязване на 106-тата годишнина на църквата през месец октомври 2013 г., църковното настоятелство и отец Иван Малинов ще получат чек за 15 000 щ.д., предвидени за ремонт на църквата.

Генерално консулство на Република България в Чикаго
Consulate General of Bulgaria in Chicago


Оценете тази статия
3.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

Николай Николов на 04 Октомври, 2014 05:16:49
avatar
Здравейте!
Кaзвам се Николай Николов. Занимавам се с дърворезба и църковна мебел. В момента обзавеждам Лопушански манастир, Клисурски и Троянски манастир.и мисля, че мога да ви бъда от полза .
Можете да разгледате моят
Facebook Николай Дърворезбар
0888 7 888 19
Съгласен Несъгласен
0
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7