Шофьори на камиони изразяват недоволството си предложените пътни такси

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Шофьори на камиони изразяват недоволството си предложените пътни такси
image

Планират такси за преминаване по моста „Брент Спенс” в Охайо

Данъците, разпоредбите, цените на горивата и пътните такси оказват голямо влияние върху много от шофьорите и не му се вижда края.
Докато служители обсъждат обновяването на остарелия мост „Брент Спенс” в Охайо, шофьорите на камиони изразяват притесненията си.
Не е само предложението за още една пътна такса, което ядосва шофьорите, а фактът, че сумата на таксата е шест пъти по-висока от тази за всички останали шофьори – пътни такси от $20 и $30 за отиване и връщане.
Шофьорите и транспортните фирми в района казват, че най-вероятно ще се случат следните две неща – или ще избягват преминаването през моста, за да не плащат пътните такси или ще включат това в цената на потребителите.
“Местните транспортни фирми са готови да преминават през I-275 и I-471, за да пресичат реката „Охайо”, ако мостът „Брент Спенс” стане заплатен. Понякога шофьорите от няколко местни фирми вече използват някои от тези пътища, за да избегнат задръстванията в пиковите часове”, съобщи „Синсинати Нюз”.
Въпреки, че много от шофьорите заявиха, че ще намерят алтернативни пътища, винаги се връщат, заявиха транспортните служители. От десет до четиридесет процента избират алтернативен път, когато има пътни такси, но повечето от тях отново избират обичайния си маршрут след двумесечен период, казаха служителите на „Синсинати Нюз”.
Четири други моста свързват централната част на Синсинати със Северен Кентъки и мнозина се опасяват, че това ще окаже влияние върху експлоатационното им износване.
“В дългосрочен план ще започнем да виждаме износване на останалите мостове”, заяви Брант Озбърн , зам. изпълнителен директор на „Тръкинг” във Феърфийлд.
Американската асоциация на шофьорите са предложили алтернатива на пътната такса.
“Пътните такси не са ефективни и не е честен начин за събиране на данъци”, каза Джейми Фибки , президент и финансов директор на Транспортната Асоциация в Кентъки. “Никой не може да ме убеди, че това е решението. Има твърде голямо изтичане – отклоняване и хора, които не плащат съответната сума”.
Данъкът върху горивата остава непроменен от 1993 г..
“За всеки долар, който идва от данъци върху горивата, приблизително 98 до 99 цента отиват за стомана, цимент и асфалт, в реално строителство (материали и труд), каза МакНели от Американската Транспортна Асоциация. „Посредством пътните такси събирате само около 70 до 75 цента от действителната инвестиция, поради цената на оборудването за събиране на пътни такси и държавната бюрокрация, свързана с управлението и използването (на толовете).

Атанас Ненов

в. “България СЕГА”


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7