Уравнение с 10 известни

Занимателно упражнение преди посещението на българския президент в Чикаго

 

По време на правенето на последния брой на вестника имах дискусия с отговорния ни редактор, че е добре да има повече развлекателни неща и хумор на страниците на нашия ежеседмичник. Затова и този материал е представен интерактивно под формата на занимателна задача. Ще изброя по-долу 10 известни, които събрани заедно представляват  една величина. Другата величина ще назовем условно У и тя е променлива. В случая, това е различен въпрос, който може да бъде зададен във връзка с 10-те известни, като неизвестната величина X представлява отговора на въпроса.Ето как изглежда уравнението:

(Известно 1 + Известно 2 + Известно 3 + Известно 4 + Известно 5 + Известно 6 + Известно 7+ Известно 8 + Известно 9 + Известно 10) Y = X

Това са известните:

Известно 1 – В рекламата на турнето на ансамбъл “Българе” в САЩ бе написано от организаторите Ясен Дараков(Yasen Darakov) и Ник Кръстев(Nick Krastev), че проектът е под патронажа на българския президент. След писмо на в. “България СЕГА” (ред. бел. президентът получи и други писма по този повод) думата “патронаж” беше премахната от рекламата на турнето във в. “БГ Войс”(BG Voice).

Известно 2 – Независимо, че бе направена корекция в рекламата, публикувана в “БГ Войс”, в българската общност продължи циркулирането на флаери и винилни банери (а също и реклами в социалната мрежа Фейсбук) с твърдението, че има официален патронаж на българския президент за това частно мероприятие.

Известно 3 – Българска компания в Чикаго се съгласи да даде рекордна сума ( за цялата история на чикагската българска общност) във вид на спонсорство, най-вече заради факта, че турнето на “Българе” й бе представено като мероприятие под официалната егида на българския президент.

Известно 4 – През 2009 година имаше две представления на “Българе” в Чикаго и максималната вместимост на залата бе 400* души т.е. две представления по 400 души = 800. През 2012 се планират две представления на “Българе” в Чикаго в зала с максимална вместимост 2000* т.е. две представления по 2000 души = 4000 души.

Известно 5 – През последните три години няма драстично увеличение на българската общност в Чикаго.

Известно 6 – Месеци преди да дойде българският президент Росен Плевнелиев в Чикаго, единственото нещо, което се знае за неговата официална програма излиза от в. “БГ Войс” – първо президентски патронаж, после президентът ще бъде гост на едно от представленията, по-късно се уточнява на кое точно представление, как са дошли хора от специалните служби в България да огледат залата, където ще се провежда концерта и т.н.

Известно 7 – До момента (25-ти април, 2012) в. “България СЕГА”, (нито пък която и да е друга българска медия в САЩ) няма официална информация за програмата на президента за неговото посещение в Чикаго, която да можем да разпространим. Тази информация я очакваме от генералното консулство в Чикаго.

Известно 8 – От предварителните ни разговори със Симеон Стоилов – генерален консул в Чикаго знаем, че се предвижда официална среща на президента с българската общност. `

Известно 9 – Много българи не са информирани още, че се предвижда среща на българския президент с общността и единственото нещо, което знаят е че Росен Плевнелиев ще присъства на един от концертите на “Българе” в Чикаго.

Известно 10 – През последните няколко седмици се създава погрешното впечатление, че едва ли не българският президент идва в Чикаго, за да посети концерт на “Българе” и че българите могат да се срещнат с него там. Първо, българите ще имат възможност да се срещнат с президента на специална негова среща с общността. Второ, българският президент може да посети концерт на “Българе” в България и това е много по-евтино и по-удобно за него. Трето, главната задача на посещението на Росен Плевнелиев в Чикаго е участието му в срещата на върха на НАТО!

Както споменах вече величината Y е променлива, а неизвестното X варира в зависимост от Y. За ваше улеснение, ще ви дам пример за Y т.е. за въпрос: “Каква е причината името на българския президент да се използва така активно, месеци преди неговото посещение в Чикаго, в рекламната кампания на концерт, организиран от частна компания?”

Ако някои от нашите читатели смятат, че имат правилни решения на различните варианти на горното уравнение, то те могат да ни ги изпратят на нашия редакционен е-майл: editor@bulgariasega.com, за да ги публикуваме.

Приятни минути със занимателната задача на в. “България СЕГА”!

* Представлението през 2009 г. бе в Prairie Center Theater, Schaumburg (442 места), а през 2012 ще бъде в Copernicus Theater, Chicago (1900 места)

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com


 


Оценете тази статия
3.63

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (2 направен):

Fl_guy на 30 Април, 2012 12:10:08
avatar
Как е възможно президентът да падне на такова ниво?
Съгласен Несъгласен
0
Boriana на 30 Април, 2012 11:20:57
avatar
Oтговорът е прост. Името на президента се използва за правене на пари от Ясен Дараков и Ник Кръстев.
Съгласен Несъгласен
1
общо: 2 | показване: 1 - 2

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7