Патронаж на българския президент? ДА или НЕ?

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Патронаж на българския президент? ДА или НЕ?

Ясен Дараков и Ник Кръстев търсят пари за “Българе” използвайки името на българския президент

 

Българската общност в Чикаго  неотдавна вече се запозна с ансaмбъл “Българе” на две техни представления.  Те бяха част от турнето им в САЩ и Канада, отлично организирано от продуцента Ради Георгиев – Ню Йорк.  

Затова изненадващо бе да научим от страниците на най-новия български вестник в САЩ - “БГ Войс”, че издателите му - Ясен Дараков и Ник  Кръстев, организират ново турне на същия ансамбъл. Още по-голяма бе изненадата, когато в рекламата на това турне на централно място бе написано, че то ще се проведе под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Два месеца преди посещението на българската държавна делегация в Чикаго за участие в Срещата на върха на НАТО на 20-21 май, организаторите на едно от многото събития, планирани да се проведат през същия месец в българската общност в Чикаго и САЩ, употребяват с меркантилни цели името на президента на Република България и обикалят български компании, за да искат рекордни за нашата общност суми във вид на спонсорство. 

В. “България СЕГА” отправи запитване към генералния консул на Република България в Чикаго – Симеон Стоилов, дали той е уведомен за такъв патронаж от страна на българския президент и отговорът беше еднозначен – НЕ. На 20-ти март 2012 г. бе изпратен официален е-майл до президентския офис, в който бе зададен въпросът: “Давали ли сте Вашето съгласие  турнето на ансамбъл “Българе” в САЩ и Канада да се проведе под Вашата егида?”. 

До момента не сме получили отговор от службата на президентството, което оставя място за съмнения, че името на българския държавен глава се използва некоректно в частен интерес. 

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА” 
www.bulgariasega.com 

 


 


Оценете тази статия
3.57

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

на 11 Април, 2012 09:59:52
avatar
КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР–ламби мъжкаров...
Съгласен Несъгласен
2
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7