Турне на Джена в САЩ

Чуйте някои от песните на Джена:

Джена – Да бях те ранила:Джена – Кой си ти?Джена & DJ Живко – Омръзна миДжена & Андреас – Да те прежаля
Джена & Илиян – За теб и менДжена- Ще те спечеляДжена – Всичко давам да си тукДжена – Да се влюбя, не допускам

На 11-ти април късно вечерта поп-фолк звездата Джена пристигна в Ню Йорк. Тя бе посрещната от Боряна Павлова – основател на женския клуб в Ню Йорк и Иван Загоров – собственик на най-големия български нощен клуб извън България “ENIGMA” The Lounge и главен координатор на американското турне. 

Включени са общо седем щата – New York (NY), Chicago (IL), Phoenix (AZ), Las Vegas (NV), Los Angeles (CA), Atlanta (GA) и Seattle (WA).

Това са датите на участията:

Г-н Загоров започна работа с Пайнер по съвместен проект, който предвижда да бъдат намалени разходите по организирането на концертите на поп-фолк певците в Северна Америка, за да може и в по-малките български общности, местните организатори да имат финансовата  възможност да се включат в графика на турнетата. Новата схема на работа е много по-добра от тази, която е съществувала до момента, както за любителите на поп-фолка, така и за Пайнер, главния организатор, местните организатори и самите поп-фолк певци. 

На първия концерт на Джена в Чикаго (14-ти април, 2012) присъстваха 595 души в Enigma The Lounge:
В навечерието на турнето на Джена, Музикално-издателската и продуцентска къща “Пайнер” предостави следната официална информация: 

Джена е певица с впечатляващ талант и голям глас, устремена към върховете на родния шоубизнес. Джена е универсален изпълнител, гласът и е със специфичен тембър и богата орнаментика, което и позволява да изпълнява завладяващо, както попфолк и народни песни, така и балкански фолклор.

Издадени албуми:

2008 - "Грешни мисли" 

2009 - "The Best Selection" 

2010 - "Не знаеш коя съм" 

 

Награди:

2007 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Дебют.

2007 - Годишни награди на "Нов фолк" - Откритие на годината.

2007 - Пирин фолк - I Награда на журито за изпълнител.

2007 - Фолк Фест Валандово - Специална награда на журито.

2008 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Посланик на българската музика зад граница.

2008 - Годишни награди на "Нов фолк" - Най-проспериращ млад изпълнител.

2008 - Награди на радио "Романтика"- Любовна дуетна песен /с Илиян/.

2009 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Баладичен хит - "Кой си ти".

2010 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Най-предпочитан изпълнител
 в Планета Пайнер Клубовете в страната

2011 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Най-прогресиращ изпълнител на 2011

2011 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Песен на 2011 - "Да те бях ранила" 

2011 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Рингтон на 2011 - "Да те прежаля" 

 

Концерти зад граница:

Великобритания, Белгия, Испания, Турция, Италия, Холандия, Гърция, Австрия.

 

Мега изяви:

През 2008, 2009, 2010 г. участва в националното турне "Планета Дерби".


Хитове:

"Грешни мисли", "Химия", "Жена без име", "Луд и съвършен", "Животът няма втора серия", "Слепи бяхме", "Омръзна ми", "Случайна среща", "Ще те спечеля", "Чуждите и лесните", "Кой си ти", "Да те прежаля", "Да те бях ранила"

Джена е артистичният псевдоним на Десислава Валентинова. Тя е родена на 3 юли 1985г. в град Разград и е зодия Рак. Деси е от музикално семейство. Баща и е клавирист, акордеонист и певец, майка и също е певица. Първата й изява е била на 5 години,тогава тя записва детска песен в радио Шумен. Първото и увлечение е пианото, а първата записана песен във фирма "Пайнер" - "Грешни мисли" малко по късно тя се сдобива с клип и става първият й голям хит. През 2004 година Деси завършва музикалното училище в град Котел.

Джена има много таланти. Освен че притежава ангелски глас, тя пише и композира народни песни, една от които е "Песен за Даме войвода", с която тя се явява на фестивала "Пирин фолк" през 2007г. и печели първа награда за изпълнител. Преди фестивалът "Пирин-Фолк" Джена участва на фестивала "Фолк фест Валандово 2007". Там тя грабва наградата на фестивалното жури.

Джена е участвала на много конкурси в България и чужбина. Още като ученичка от девети клас на Музикалното училище в Котел, заедно с двама свои преподаватели тя пее в Шотландия и Англия.

Преди да стане част от семейството на Пайнер Джена записва няколко песни в "Лео мюзик" Под псевдонима Нова Десислава.Този период Деси определя като една година загуба на време. Любимата певица на Джена е Радостина Кънева (Народна певица) а любимият и певец - Никос Вертис.

Любимата музика на Джена е Българска народна. Хобито и е да пътува и да слуша музика. Любимият и спорт е плуването.

Деси може да изпее всичко: Странджански песни, тракийски, поп музика, естрада, сръбско, гръцко... Детската мечта на Джена е да се види на световна сцена и да обиколи света.

Първата написана песен на Джена в Leo music се казва „Не ме е грижа“. „Грешни мисли“ е първата ѝ записана песен в Пайнер. 

Има дуети с колегите си Борис Дали  , Илиян („Слепи бяхме“ и „За теб и мен“), DJ Живко MIX (Ремикс на „Омръзна ми“) и Здравко Мандаджиев („Станке ле, голям гяволо“)

 

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega


 


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7