Хелоу, г-н Дараков, вземете се в ръце!

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Хелоу, г-н Дараков, вземете се в ръце!

Предизвикан отговор на Петър Стаматов (Еврочикаго) до Ясен Дараков (БГвойс)

Ред. Бел. Откритото писмо на Петър Стаматов от чикагския медиен портал Еврочикаго (www.eurochicago.com)  бе публикувано на 30-ти Януари 2012 г. В последния разговор с г-н Стаматов преди публикуването на това открито писмо във в. “България СЕГА” стана ясно, че той не е получил никакъв отговор от страна на Ясен Дараков.

Макар и далеч от Чикаго, в последно време чувам, че „БГвойс“ се изявявали като единствени носители на истината, че другите не били като тях смели.
ОК, всеки има право да вярва на когото си иска, да си чете каквото ще. Даже може и да не чете, ако ще! “До Чикаго и назад”, “До Чикаго и отзад” – за всеки влак си има пътници.
Но едно е, ако става дума за четене на “художествена”* литература, и друго е, когато говорим за новини. Други са отговорностите, които се поемат. За написаното трябва да имаш чест да отговаряш, или чест да си признаеш, че си сгрешил.
Заради това публикувам открито писмо до г-н Ясен Дараков и го моля да го помести в изданието си.
Нека да го приеме като право на отговор за написаните от него думи тази седмица по повод едно вече далечно събитие – визитата на Б. Борисов в Чикаго през от 2009 година:
«Тогава много журналисти присъстваха на речта му, със записи с нея разполагаха много медии, сред които и eurochicago, но само редакторите на BG VOICE имаха смелостта да покажат думите на премиера (Ясен Дараков в BG-Atlanta.соm). За останалите колеги тогава беше достатъчно да се докоснат до мускула на бате Бойко, който още се радваше на любовта на репортерките.»

Г-н Дараков, бихте ли отговорили на следните въпроси или бихте ли се извинили за думите си?

1. Къде бяхте вие, г-н Дараков, по време на срещата на 3 февруари 2009 г.?

2. Този запис как се появи в у вас в Атланта, не беше ли тихомълком присвоен от линка на eurochicago.com, без дори да ни информирате?

3. След като го присвоихте, г-н Дараков, вие ли лично или някой друг лееекичко го манипулира? Вече неколкократно съм ви хващал в манипулации и присвоявания и ако продължавате, мога да повдигна дело за използване на снимки или материали без споменаване на авторството им.

4. Като сте толкова смел (със задна дата), защо никога не отговорихте на имейлите ми от онова време?

5. Тогавашният кмет Бойко Борисов (а не, както сте го издигнал, в премиер) отлично знаеше чий е оригиналът на записа и заради това от кабинета му потърсиха мен. Аз застанах с името си и защитих каченото в интернет и написаното, а вие? Сега, след 3 години, се правите на мъж! Къде се бяхте скрили по това време? Сигурен съм, че падне ли премиерът, а пък „недай Боже“ нещо друго да му се случи, устата ви не ще можем да затворим, какъв герой сте бил.

6. Премиерът има хиляда кусури, защо не идете поне за един да му „натриете носа“? Той разбира от сила и отстъпва под натиск дори отдолу. Ето дори днес (26 януари 2012 г.) ще видите съобщение в медиите, че е осъден от асоциация „Анна Политковская“, в която членувам. Дребна присъда – да заплати разноските по делото, но е нещо значително по-голямо от всичко, изписано от вас. Защото и най-малкото дело е по-голямо от най-голямата дума.

И заради това ще завърша с: По делата ще ги познаете!

За да ви познаем с добро, правете добро, г-н Дараков!

Разказвайте за добрите дела на българите в САЩ! Подкрепете и вие, както го направиха големите български медии, този хубав конкурс «Българско събитие на годината в САЩ». Пуснете обявата за него – линк:
http://www.eurochicago.com/2012/01/balgarsko-sabitie-na-godinata-2011/

Позитивните хора са щастливите.

Бъдете щастлив,

П. Стаматов
 
—————————————————–
* Изданието БГвойс направи „голяма“ рекламна кампания на нова книга  - „До Чикаго и отЗАД”, която по собствените им думи „разказва малко вулгарно за престъпния живот и отношенията в най-голямата българска колония в САЩ“.

Редакционна Бележка

Считаме за целесъобразно да направим следните разяснения по повод публикациите във в.”България СЕГА”, касаещи Ясен Дараков, неговия партньор Ник Кръстев и тяхната  дейност, касаеща българската общност в Чикаго, САЩ и Канада.
1.    Публикуваните мнения са лични, а не на организацията, бизнеса или институцията, към които принадлежат хората даващи своето мнение, нито пък на в.“България СЕГА”.
2.    Даването на трибуна на хора споделящи, своите мнения, не означава че в.“България СЕГА” взема страна в бизнес взаимоотношенията между тях и Ясен Дараков (и неговия партньор Ник Кръстев)!
3.    Ясен Дараков, неговият партньор Ник Кръстев и който и да било друг, ако пожелаят, са добре дошли да изкажат своето мнение, позиция  или коментар на страниците на в. “България СЕГА”.
4.    В. “България СЕГА” подкрепя положителни процеси, които по наша преценка имат градивен характер за  българската общност в Чикаго, САЩ и Канада.  Вестникът не подкрепя негативни процеси, които разделят българската общност и се стреми да ги отразява с амбицията и със стремежа да намери изход от конфликтите!
5.    Градивните процеси предприети от българските медии и бизнеси през годините в Чикаго създадоха забележителна българска общност, в която споделяме взаимно уважение и толерантност.  Тази българска общност създаде благоприятни условия на бизнесмени да развиват дейност, и  да изградят бизнеси - както на нас да изградим нашия бизнес, така и Ясен Дараков и Ник Кръстев да градят техните бизнеси.  Ние подканваме господата Дараков и Кръстев и хората, които нямат позитивно мнение за тях, да ни помогнат да запазим духа на толерантност и взаимно уважение и да не разделяме общността. Смятаме, че би било полезно българите в Чикаго да имат повече информация за новодошлия Ясен и неговия партньор Ник, които за кратко време създадоха вестник.
Вестник. “България СЕГА” предоставя страниците си за открита дискусия, където всеки ще има шанс да изкаже своето лично мнение. 
В. “България СЕГА” си запазва правото да откаже публикация на мнение, което съдържа нецензурни изрази или ни дава основание да предположим, че съдържа откровена клевета (и).
6.    Всеки, който желае да сподели своето мнение може да ни го изпрати по емайл: edtor@bulgariasega.com или да ни позвъни на тел. 847.368.1033, за да си назначи час за интервю или да сподели своето мнение по телефона, което ще бъде записано на диктофон, за да бъде използвано също така в нашата радио програма БГ7 Радио и за да бъде обезпечено качество на възпроизвеждането на конкретното мнение в печатното и електронното издание на в. “България СЕГА”.
7.    Мненията на членове на редакционния екип на в. “България СЕГА” ще бъдат публикувани отделно в някой от следващите броеве на вестника.

Редакция на в. “България СЕГА” (www.bulgariasega.com)


Оценете тази статия
3.79

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (8 направен):

Ирина Манова на 06 Ноември, 2014 05:38:49
avatar
Защо чикогската лаборатория спря програмата за България.Моля,ако можете удължете сроковете поне до Нова година.И аз съм кандидат,но ми козоха,че съм изпуснала сроковете.
Съгласен Несъгласен
0
antony на 04 Април, 2012 08:31:49
avatar
abe qsen4o da hodi po kinata i da sviri v tamnoto(na koeto e kadaren),a da ne marsi s prisastvieto si Chicago.
Съгласен Несъгласен
2
Svetla на 24 Март, 2012 06:10:26
avatar
Поздрави от Атланта!!!
Вече виждам че Ясенчо е успял да запали и Чикаго.Не ви завиждам,защото го познавам много добре,а вие все още не знаете с какво подло,злобно и завистливо същество си имате работа.
Атланта е единственият голям град в САЩ,където българската общност няма къде да се събира,няма БГ кафенета,ресторанти или магазини.За това сме „благодарни“ на въпросният Ясенчо – такъв интригант аз не съм срещала през живота си,на него денят му започва с мисълта как да изкара пари и как да прецака някой друг,който изкарва.
Всички опити за Български бизнес в Атланта бяха провалени именно от Ясенчо.Затворилият преди две години ресторант „Родопи“ хлопна кепенците заради гнусните слухове,които пускаше Ясенчо за заведението.Давам само един пример-че сервитжорите плювали в супата…и спирам.
Организираше си концертите по зали,само и само някой българин да не изкара нещо покрай тях.След като вече никой не ходеше на неговите събирания е решил да отиде в Чикаго.Да не се впускаме в намесата му в Българският магазин за хранителни стоки(също затворил),българското училище и т.н.
Съчувствам ви братя българи в Чикаго и ви съветвам да стоите настрана от този човек.Неговите методи мога да охарактеризирам само с думата,която е характерна за сексуалната му ориентация.
Дано да се справите с него преди да ви е разбил,както нас тук в Атланта.
Успех.
Съгласен Несъгласен
3
Osvedomen на 24 Март, 2012 12:02:34
avatar
G-n Darakov se opitva tuk i pod vsiako nepolojitelno mnenie za nego da manipulira
istinata i da predstavi neshata taka, vse edno niakoi mnogo mu zavojdal. Toi ne e za zavojdane, a za oplakvane. Po-golemiat problem, obache e che mnogo balgari stradat zaradi negovata neetichnost, zloba i aggressivnost.
Съгласен Несъгласен
10
на 22 Март, 2012 06:50:27
avatar
The Fox and the Grapes
A FAMISHED FOX saw some clusters of рipe black grapes hanging from a trellised vine. She resorted to all her tricks to get at them, but wearied herself in vain, for she could not reach them. At last she turned away, hiding her disappointment and saying:
"The Grapes are sour, and not ripe as I thought."

Това е темата напоследък на България Сега - киселото грозде. БГ Воис отнема рекламодатели на България Сега и вместо да подобри качеството на вестника, издателите на България Сега нападат Дараков. Ммм, даа. Кисело грозде, наистина.
Съгласен Несъгласен
-13
Angel на 22 Март, 2012 04:37:37
avatar
Ангел към Георги:
Георги, ако ти си онзи Георги, който стои зад 7 годишното съдебно дело в църквата "Иван Рилски" просто си кажи, че ти си много доволен от "професионалното" отразяване на съдебния процес от "журналиста" Ясен Дараков, който може да е всичко друго но не и обективен и професионален репортер. Това се знае от хората и не е необходимо да се опитваш да заблуждаваш някого.Това, че Ясен Дараков ти симпатизира и не го скрива в своя "жълт" вестник не е повод да плюеш по другите чикагски медии, на основата на които се е изградила българската общност. Засрами се!(ако можеш)
Съгласен Несъгласен
13
Георги на 22 Март, 2012 04:02:46
avatar
Изблика на нерви и непрекъсващите упреци към Дараков от определен"журналистически"кръг,ми показва че това момче работи професионално добре...Явно му "дишат" прахта.В този вестник"Булгариасега",непрекъснато се говори за позитивизъм и честно отношение към предоставените теми и въпроси,но освен "голи полуистини",нищо няма,пълен камуфлаж...А и липсва стил и стратегия.Мъка и само мъка,ако от всяко дърво ставаше свирка,е хеййййййййййй...
Съгласен Несъгласен
-17
Rumen на 22 Март, 2012 02:14:10
avatar
Пак нашият герой Ясен Дараков е блеснал в цялото си величие:)
Съгласен Несъгласен
14
общо: 8 | показване: 1 - 8

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7