Гугъл открил в Чикаго Павел Тренев, свил $ 6 милиона от Чорни?

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Гугъл открил в Чикаго Павел Тренев, свил $ 6 милиона от Чорни?

Павел Тренев, подсъдим за източване на $ 6 млн. от Централна кооперативна банка през 1995 г. и издирван от 2004 г., най-вероятно се крие в Чикаго, разкри адвокатът му Сава Гергинов пред "24 часа".
Делото срещу Тренев, който се счита за един от приближените до кръга "Орион", се води задочно.
Защитникът преглеждал информациите в интернет за процеса и решил да напише 3-те имена на клиента си в Гугъл. Неочаквано попаднал на сайта "ЕвроЧикаго", където Павел Иванов Тренев фигурирал в списъка с българите, заявили желание да гласуват на президентски избори у нас в края на октомври м.г. На страницата има линк, препращащ към външно министерство.
"За да може да гласува, най-малкото този човек е отишъл да подаде заявление в нашето консулство. Т.е. пребивавал е на българска територия, при положение, че цялата държава го издирва 8 г. и го съди задочно", обясни адвокатът. Той е учуден, че мисиите ни в чужбина нямат списъка на лица с европейска заповед за арест.
Гергинов ще поиска на днешното заседание съдът служебно да провери дали Тренев е в Чикаго, на какъв адрес, лично ли е подал заявлението и дали е ходил да гласува.
За утре бе планирана и видеовръзка с Израел за разпит на Майкъл Чорни, който има забрана да влиза в България, но тя няма да се осъществи. Делото е пред финал. Разпитани са всички възможни свидетели, изготвени са експертизите. Остават единствено разпитите на Чорни и финансиста му Джоузеф Карам.
Според прокуратурата Павел Тренев е наредил от сметките на бизнесмена Майкъл Чорни да бъдат изтеглени $ 6 млн.Тренев изчезна малко след гръмна скандалът с парите на Чорни и се укриваше до 2001 г,, когато бе открит случайно при полицейска акция срещу автоапаши в столичния жк Дружба. През 2004 г. обаче отново избяга, след като го пуснаха от ареста.
24CHASA.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7