Малолетни принудени да проституират в Чикаго

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Малолетни принудени да проституират в Чикаго

Федералният съд осъди жител на Чикаго за организиране на група за секс трафик между 2006 г. и 2010 г., което е принудило поне девет жертви да проституират, осем от които са били на възраст между 13 и 17 години. Обвиняемият Даткун Сойър (Datqunn Sawyer) беше обявен за виновен по 10 обвинения за насилствен секс трафик, измама, принуда и/или секс трафик на непълнолетни и заговор за насилствен секс трафик на непълнолетни. Съдебните заседатели решаваха в продължение на няколко часа, започвайки в петък следобед, след двуседмично дело в областния федерален съд. Съдебното дело разкри, че Сойър  е бил сводник, който е избирал уязвими жертви, включително момичета, които са били млади, бездомни или избягали от вкъщи и е използвал насилие и заплахи за насилие, за да ги експлоатира сексуално, знаейки, че те са непълнолетни.
Сойър, 32-годишен, който все още е в ареста и не е пуснат срещу парична гаранция, рискува максималното наказание от доживотна присъда по всяко обвинение, както и задължителна минимална присъда от 15 години по девет от обвиненията. Американският областен съдия Чарлз Кокорас (Charles Kocoras) е насрочил разглеждането на делото за 23 февруари, 2012 г..
Решението беше оповестено от Патрик Дж. Фитцджералд (Patrick J. Fitzgerald), прокурор на Съединените американски щати за северната област на Илинойс и Робърт Д. Грант (Robert D. Grant), специален изпълнителен агент от клона на службата на Федералното бюро по разследванията в Чикаго. Държавата се представляваше от зам. прокурорите Марк Крикбаум (Marc Krickbaum) и Мишел Насер (Michelle Nasser).
По време на делото, шест от деветте жертви дадоха показания като свидетели на обвинението. Доказателствата разкриха, че Сойър е намирал и подготвял жертвите си, често подмамвайки ги, като първоначално не им е казвал, че е сводник и им е обещавал богатство и слава, ако останат при него. Той е убеждавал жертвите, че ги обича и че иска да има сериозна любовна връзка с тях. Също така, Сойър е използвал заплахи и физически побой. Той е правил секс с много от жертвите си, като три от тях са били бременни от него.
Сойър е давал на жертвите си имена, които започват със „П” – Прешъс, Перъдайз, Пух, Праскова, Принцеса, Пешън, Пебълс (Бъбълс) и Пърфект — базирано върху неговия собствен прякор “детето „П”” и е карал жертвите си да го наричат „татенце”. Също така е накарал много от момичетата да си направят татуировки с неговото име, забранявал е на жертвите си да говорят или да поглеждат други мъже (които не са били клиенти), да му отговарят или да не проявяват респект към него. Когато жертвите нарушавали правилата, той ги е заплашвал с побой или ги е пребивал.
Двама от съучастниците, Кевин Шарп (Kevin Sharp), 53-годишен и Уаймонд Ор (Waymond Orr), 33-годишен се признаха за виновни преди разглеждането на делото. Доказателствата разкриват, че Шарп и Ор са живяли заедно със Сойър и жертвите дълго време, и са работили като шофьори и бодигардове. Сойър е плащал на Шарп и Ор с пари в брой и им е давал дрехи, храна и подслон, в замяна на транспортирането на жертвите до места, на които жертвите са имали сексуални контакти на улицата, известни като “работа по трасето”, включително няколко места на и около авеню „Сисеро”. Други места са били намирани чрез реклами онлайн, като Craigslist и подобни интернет страници. Шарп и Ор са наблюдавали жертвите, за да са сигурни, че не са арестувани или „откраднати” от друг сводник. Както Шарп, така и Ор са знаели за правилата на Сойър и са присъствали когато Сойър е пребивал жертвите си. Шарп и Ор също рискуват максималната доживотна присъда в затвор и е определено да бъдат съдени на 18 януари, 2012 г..
Надежда Минкова
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7