Трима обвинени след нападение и заплаха на полицията

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Централна Част + | Трима обвинени след нападение и заплаха на полицията

Трима известни членове на банда от южните предградия са обвинени в многобройни престъпления, след като един от тях е нападнал полицай, а друг почти е инициирал бунт по време на рутинна автомобилна проверка, съобщи в сряда шерифът на община Куук Томас Дж. Дарт (Cook County Sheriff Thomas J. Dart).
Морис Ланиер (Maurice Lanier), 27 г. от Броудвю (Broadview), Карлтън Полк (Carlton Polk), 31 г. от Линууд (Lynwood) и Таураун Ланиер (Tauraun Lanier), 39 г. от Броудвю (Broadview) бяха арестувани близо до училището Wharton Elementary School на пресечката на 7500 и улица „64-та Уест” в Съмит (Summit). Тримата са известни под името „Последователи на ганстери” и са осъждани за криминални деяния. Въпреки че районът на арест е обозначен като „Безопасна училищна зона”, районът е известен с престъпления на банди и трафик на наркотици.
Полк и Таураун Ланиер са се намирали в паркирана кола в близост до училището на 10 август, когато преминаващи полицаи от шерифския отдел за борба с бандите на община Куук и полицията в Съмит помирисват марихуана. Полицаите са патрулирали в района като част от новата инициатива за партньорство на шерифската полиция със службите от предградията за борба с бандите в предградията.
Когато двамата полицаите се доближават до паркираната кола, Таураун Ланиер излиза от нея и е арестуван без проблеми. Полк, който е висок 6 фута и 6 инча и тежи 330 паунда се опитва да избяга, но след като полицаите се приближават, той започва да се бие с тях. Тази схватка кара полицаите да използват спрей за отбрана, за да овладеят Полк, след което са успели да му сложат белезници.
В това време Морис Ланиер идва от къща, която се е намирала наблизо и държейки едната си ръка под тениската си, казва на полицаите „Ще ви убия”, ако не пуснат двамата на свобода. Когато полицаите вадят оръжията си и му казват да залегне, Ланиер продължава да крие ръката си и казва на полицаите „Застреляйте ме”. Тогава Ларниер започва да подстрекава приятели в близки къщи да излязат и голяма тълпа започва да се събира около двамата полицаи. Полицаите се приближават до Ларниер и той се опитва да избяга, но след кратка борба е бил арестуван.
Полицията намира общо три грама марихуана, пакетирана в пет найлонови торбички в централната конзола на колата на Таураун Ланиер. Полк е имал общо 12 грама хероин, пакетиран в 25 найлонови пликчета с 42 увити във фолио пакетчета и 8 грама кокаин, пакетиран в  25 найлонови торбички. Морис Ланиер е имал малко количество марихуана в джоба си, когато е бил арестуван.
Полк, който е бил арестуван преди това за притежание на кокаин и по други обвинения, свързани с наркотици, е обвинен в престъпление за притежаване на кокаин и хероин, двете от които са престъпления клас „X”, което е най-тежкото обвинение по криминално престъпление в Илинойс, защото той е арестуван пред училище. Той е задържан в затвора на община Кук с гаранция от $300,000.
Таураун Ланиер, чието криминално досие включва предишни арести за наркотици и престъпления, свързани с оръжие е обвинен в притежание на канабис.
Морис Ланиер, който е бил арестуван много пъти за притежание на оръжие и наркотици, също така има поредица от арести за нападение срещу полицаи и обезоръжаването им. Той е обвинен в нападение срещу полицай и съпротива при арест. Също така той има предишни арести за заплахи с престъпни или бандитски деяния.
Полк отново трябва да се яви в съда в Бриджвю на 6 септември, а братята Ланиер трябва да се явят в съда в Бриджвю през октомври.
Шерифът Дарт изказва благодарности за бързата помощ при инцидента с полицаите на шерифската служба на община Куук и полицейските управления на Съмит и Бриджвю.
Надежда Минкова
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7