Мистериозни убийства в Канада, издирват тинейджъри

Начална страница | САЩ и Канада | Канада | Мистериозни убийства в Канада, издирват тинейджъри
image

Канадската полиция съобщи, че е впрегнала огромни ресурси, включително кучета в търсенето на серийни убийци – тинейджъри, информира АФП.
19-годишните канадци Кам Маклауд и 18-годишният Брайър Шмегелски са търсени за убийствата на австралиеца Лукас Фаулър и американската му приятелка Чийна Дийз. Двамата също са обвинени в убийството на трето лице, идентифицирано от полицията като Леонард Дайк - преподавател в Университета в Британска Колумбия.
Всички жертви са били открити застреляни в северната част на Британска Колумбия по-рано този месец, но заподозрените вече са проследявани в три провинции и на стотици километри от северния град Манитоба в Гилам, съобщи полицията.
Кралската канадска полиция е изпратила "значително количество ресурси" в района на Гилам, включително кучета за проследяване, наблюдение на въздуха, екипи за спешно реагиране и преговарящи при кризи психолози, каза говорителката Джули Куршайн.
"Ние вярваме, че те все още са в района", каза Куршайн, като се позова на две отделни наблюдения на заподозрените в района на Гилам.
В интервю за канадската преса бащата на един от издирваните – Шмегелски - старши каза, че синът му е бил "дълбоко объркан и иска болката му да свърши".
"Той е на самоубийствена мисия ... ще бъде мъртъв днес или утре", каза Алън Шмегелски за сина си, обяснявайки, че Брайър никога не се е възстановил емоционално от развода на родителите си през 2005 година.
Първоначално двамата тинейджъри Кам Маклауд и Брайър Шмегелски бяха обявени за издирване, след като кемперът им е бил намерен опожарен до магистрала в съседен район. Предполагало се, че младежите може да са мъртви.
Няколко дни по-късно близо до мястото са намерени телата на младата двойка. А по-късно властите откриват и третото тяло. След като полицията забелязва тинейджърите да шофират в Британска Колумбия, започва тяхното преследване.
Властите отказват да обяснят каква информация ги е накарала да определят двете момчета като заподозрени за трите убийства, пише CNN. Но изявлението за това дойде само ден, след като Кралската канадска полиция заяви, че е "възможно" изчезването на двете момчета да има общо със смъртта на двойката Лукас Фаулър и Чийна Дийз.
Тинейджърите от градче в Британска Колумбия пътували до територията на Юкон, за да търсят работа, обясняват властите. 
 
Източник: БГНЕС, CNN, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7