19 души умряха от жегата в Канада

Начална страница | САЩ и Канада | Канада | 19 души умряха от жегата в Канада
image

Горещата вълна, която заля Квебек уби поне 19 души през изминалата седмица, след като високите летни температури изгориха Източна Канада, предаде агенция Франс прес (AFP), позовавайки се на информация от здравните власти в страната.
Дванайсет от жертвите са загинали в столицата на провинцията Монреал,
заяви регионалният директор по обществено здраве Милен Друин. Според местно издание пет от смъртните случаи са настъпили през последните 48 часа в селски район, разположен източно от града.

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо написа в социалната мрежа Туитър: „Мислите ми са с близките на загиналите от горещата вълна в Квебек. Очаква се рекордните температури в Централна и Източна Канада да продължат, затова не забравяйте да предпазвате себе си и семейството си“.
Милен Друин заяви, че жертвите са част от „много уязвимото население – възрастните хора и хората, страдащи от хронични или психични заболявания“.
Twitter Ads info and privacy
Температурите се покачиха до 34 градуса по Целзий с влажност, заради която хората усещаха жегата по-близо до 40 градуса, съобщи метеорологичната служба. Живакът в термометрите редовно достига 30 градуса от петък насам в южната част на Квебек. Правителството отправи предупреждение, а метеоролозите прогнозират спад на температурите в края на седмицата.
Тази гореща вълна не е прецедент в Канада като през 2010 г. подобно явление уби около 100 души в района на Монреал.


Източник: AFP, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7