Милионерът, чиито убийства шокираха Канада

Начална страница | САЩ и Канада | Канада | Милионерът, чиито убийства шокираха Канада
image

Делен Милард е на 32 години и вече е осъден за предумишлено убийство на напълно случаен човек. Освен това обаче той е обвинен, че е отнел живота на бившата си приятелка и на собствения си баща.
Роден в богато семейство, Делен израства в Торонто и работи заедно с баща си в „Милардеър”, авиационна компания основана от дядо му през 60-те години на миналия век.
На пръв поглед той е човек, който обича да се забавлява, има татуировка на думата „амбиция” на китката и е известен с партита в къщата му.
Под повърхността обаче се крие съвсем друга личност. Докато организира многобройни партита в луксозната си крайбрежна къща и дава на приятелите си да играят видеоигри и да шофират колекцията му от скъпи автомобили, Делен затъва в криминалния свят.
Замесва се в търговия с наркотици и кражби на коли, като често си партнира със съучастника му в убийствата Марк Смич.
Първото разкрито от тях е на съвсем случаен човек. Тим Босма изчезва през 2013 г. и единствената му вина е, че искал да продаде камиона си. 32-годишният семеен мъж се нуждаел от средства за семейството си – съпруга и дъщеря на 2 години. Жена му Шарлийн публикувала обява онлайн.
Така, един ден при Тим дошли Милард и Смич. Двамата поискали да изпробват камиона преди покупката и по съвет на жена си Тим тръгнал с тях. Но не се върнал. Разследващите открили камиона в имот, собственост на майката на Милард. В него имало следи от куршуми и кръв, които убийците се опитали да заличат.
Пo-късно човешки останки, вероятно на Босма, са открити в пещ за кремиране, във ферма, собственост на Делен.
Преди това баща му Уейн Милард се самоубива през ноември 2012 г., оставяйки на сина си многомилионен бизнес и имоти. Шест месеца по-късно се оказва, че самоубийството е било инсценирано. Като виновен за смъртта на баща си е заподозрян Делен.
Милард, който вече е осъден за смъртта на Босма, в момента е подсъдим и за убийството на баща си и на бившата си приятелка Лора Бабкок.
Тя изчезва безследно през 2012 г. Предполага се, че тялото ѝ е било изгорено в крематориум, наречен „Елиминаторът”, закупен от Милард специално за целта.
Уликите срещу него са свързани със следващата му приятелка Кристина Нуджа. През 2016 г. тя се признава за виновна за това, че е помогнала на Милард да унищожи улики за смъртта на Босма.
Той се среща с Бабкок през 2008-2009 г., но вероятно двамата са продължили да правят секс и след това. Така се стига до конфликт с Кристина, която дори получава заплашителни съобщения от Лора.
Една вечер Милард обещава на Нуджа за бившата си приятелка: „Първо ще я нараня. После ще я накарам да изчезне, ще я премахна от живота ни”.
Любопитен факт е, че в момента Милард се защитава сам, като завява, че няма пари, за да плаща на адвокати по няколкото дела срещу него. Цялото си имущество той е прехвърлил на майка си.
 Милард и Кристина Нуджа Източник: Facebook

Източник: BBC, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7