От 1 декември ще пътуваме без виза до Канада

Начална страница | САЩ и Канада | Канада | От 1 декември ще пътуваме без виза до Канада
image

От 1 декември 2017 г. българските и румънските граждани ще могат да пътуват до Канада без да им е нужна виза, пише онлайн изданието Passportindex.org. Въпреки това, подобно на други освободени от визи пътници, на тях ще им трябва Електронно разрешение за пътуване (Electronic Travel Authorization; eTA), за да могат да се качат на полет към Канада.
Кандидатстването за eTA е лесен и не много скъп онлайн процес, за който са необходими минути да бъде изпълнен. В момента паспортите от България и Румъния са на една и съща, 15-а позиция в Passport Power Rank – класация, която подрежда паспортите, според това до колко държави може да се пътува с тях без виза. Българските и румънските паспорти осигуряват безвизово пътуване до 143 държави.
От 1 декември паспортите от България и Румъния ще се качат на 14-а позиция в Passport Power Rank, на която са и паспортите от Монако, Бразилия и Хърватия. „Канада високо цени своето сътрудничество с Румъния и България”, коментира Кевин Хамилтън, канадският посланик в София и Букурещ. „Улесняването на пътуването поощрява по-задълбоченото разбиране и създава повече възможности за укрепване на нашите жизненоважни взаимоотношения между хората, бизнеса и туризма”, добавя той.
 „Румънците и българите, които вече имат валидна канадска виза могат да продължат да пътуват или да преминават през канадско летище с тази виза, докато тя изтече. Няма нужда да кандидатствате за ново Електронно разрешение за пътуване. Съща така тези, които вече имат eTA, могат да продължат да летят до Канада с това eTA, докато то изтече или вземат нов паспорт”, гласи информация на уебсайта на канадското правителство.

Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7