Канада легализира напълно марихуаната през 2018

Начална страница | САЩ и Канада | Канада | Канада легализира напълно марихуаната през 2018
image

Канада ще легализира напълно марихуаната в средата на 2018 година. Такъв е планът на правителството на Джъстин Трюдо, който ще започне да се обсъжда в парламента. Предвижда се първото гласуване на проектозакона да е на 10 април.
По този начин Канада би се превърнала в първата държава от Г7, която изцяло позволява употребата на лекия наркотик на пълнолетните си граждани.
Това беше едно от основните обещания на либералите на Трюдо, които дойдоха на власт в края на 2015 година.
От правителството гарантират, че продажбата и употребата на марихуана ще бъдат строго регулирани. Това включва забрана за малолетни и наказания за нелегален трафик.
Домашното отглеждане ще е позволено до 4 растения и 30 грама продукт от тях.
Новината обаче е от най-голямо значение за големите компании в страната, които произвеждат канабис за медицински цели. Той е легален в Канада от 2001 година, уточняват от Би Би Си.
Жителите на северноамериканската страна, особено младите, са едни от най-големите консуматори на марихуана в световен мащаб.
Според либералите, легализацията ще ограничи дейността на организираната престъпност, употребата на прекалено ранна възраст и тежестта върху полицията.
Либерализацията на тревата продължава.
Промените в Канада са поредна стъпка към отпадането на клеймото върху марихуаната в Западния свят.
Употребата за забавление вече е напълно легална в няколко щата в САЩ, както и в страни като Холандия. Това винаги е съпътствано от стриктни законови рамки. В други страни действа декриминализация, при която консумацията не е причина за наказателно преследване.
Използването на канабиса за медицински цели се позволява под различна форма в най-много страни, включително в близките до нас Македония и Хърватия. Обсъждания за позволяване на здравна употреба имаше и в предишния български апартамент.
Предвид широката употреба на марихуана по света, включително у нас, легализацията спомага за по-добър контрол и отнемането на приходите на организираната престъпност.
Срещу пълното позволение за употреба обаче има сериозни здравни аргументи, като възможността тревата да отключи психични отклонения.

Източник: БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7