Огромен горски пожар вече седмица бушува в Канада

Начална страница | САЩ и Канада | Канада | Огромен горски пожар вече седмица бушува в Канада
image

Масивният горски пожар, който бушува вече повече от седмица край Литъл Бобтейл Лейк югозападно от градчето Принц Джордж е причинено от човек, беше потвърдено в неделя, информира CBC News.
Полицията търси помощта на обществото, за да идентифицира хората, които се предполага, че са отговорни за започването на пожара,
за който беше съобщено за първи път на 8 май.
Огънят вече се е разпространил на 240 кв. км и доведе до евакуацията на близо 80 души от домовете им. Общо около 700 домове са изложени на риск заради стихията.
Вече е ясно откъде е започнал пожарът и на този етап се смята, че е избухнал по причини, причинени от човек, съобщиха от канадската кралска полиция.
Вече е започнало разследване по случая, а междувременно
екипи на пожарната се борят и с новите пожари, предизвикани от мълнии в района Карибо.
Агресивният пожар край Литъл Бобтейл Лейк е унищожил около 170 кв. км, откакто избухна миналата събота. 240 пожарникари, 11 хеликоптера, осем въздушни танкери и 23 тежки машини се борят с оъня, който продължава да се разраства.
Заповедта за евакуация все още е в сила за 80-те човека, изведени от домовете им и все още не се знае кога ще могат да се върнат. В района температурите най-сетне спадат и макар че ветровете се засилват, засеа те са в полза на екипите.

Източник: CBCNew, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7