Космическата совалка „Дискавъри” започна последния си полет

Начална страница | САЩ и Канада | Космическата совалка „Дискавъри” започна последния си полет

Космическата совалка "Дискавъри" излетя от космическия център "Кенеди" във Флорида, съобщиха световните агенции. На деветата минута след старта "Дискавъри" се издигна на предвидената орбита.
Това е 39-ят и последен полет в космоса на "Дискавъри". Совалката, с 6-членен екипаж, трябва да се скачи с Международната космическа станция /МКС/. "Дискавъри" ще остане в орбита 11 и се очаква да се завърне на земята на 7 март.
Всички членове на екипажа са космически ветерани. Командир на полета е 50-годишният полковник от ВВС на САЩ Стивън Линдзи, който лети в космоса за пети път, пише БТА. Пилот на "Дискавъри" е 45-годишният полковник от ВВС на САЩ Ерик Бо. Третият полковник в eкипажа е 48-годишният Елви Дрю, специалист на мисията. Четвъртият член на екипажа е капитанът от ВМС на САЩ Стивън Боуън, който преди да се присъедини към отряда американски астронавти е служил на подводница.
Останалите двама членове - 51-годишният лекар Майкъл Барат и 47-годишната специалистка по аеронавтика Никол Скот - са цивилни. И двамата са прекарали на МКС по няколко месеца през 2009 г.
Основната задача на "Дискавъри" е да достави на МКС голямо количество товари. Дрю и Боуън ще излязат два пъти в открития космос за профилактика на външната повърхност на станцията. Те ще монтират и специална платформа с резервни части за системата за снабдяване с енергия на МКС.
DARIKNEWS.BG






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7