Продажбите на автомобили в САЩ с 27% ръст през февруари

Начална страница | САЩ и Канада | Продажбите на автомобили в САЩ с 27% ръст през февруари

Автомобилните продажби в САЩ се увеличиха с 27% през февруари, което надвиши и най-смелите прогнози на анализаторите. Причината за това са големите отстъпки, които производителите предоставят на потребителите. Това смекчи опасенията на купувачуте за повишаване на цените на горивата, пише "Ройтерс".
Общо автомобилната индустрия в САЩ реализира продажби на 993 хил. коли през февруари, показват данните от изследователката компания Autodata. Това е ръст от 27% спрямо същия месец предходната година. За целия годишен период са продадени 13.4 млн. автомобили, докато през декември и януари този показател е 12.6 млн.
General Motors (GM) отчита най-голям ръст на приходите от продажби. Компанията обяви увеличение от 46% през февруари на годишна база. Toyota отчита 42% увеличение, а Nissan – 32%, като компанията предлага дори по-агресивна кампания за отстъпки.
Продажбите на SUV-та и леки камиони се увеличиха с 32%, въпреки повишението на цените на горивото, които поскъпнаха заради по-скъпия петрол.
Инвеститорите са на мнение, че ако продължи увеличението на петрола, това може да принуди американските потребители да се ориентират към по-малки и икономични автомобили или пък да забавят продажбите. Подобна тенденция се случи през 2008 г., когато петрола достигна цена от около 150 долара за барел. Това ще понижи приходите на производителите, които ще трябва да инвестират в производството на по-икономични модели.
"Потребителите в САЩ са много чувствителни спрямо цените на петрола. Когато те се повишат. Когато се повишат, се увеличават продажбите на хибридни коли, докато тези на SUV и пикапи спадат", заяви вицепрезидентът на Toyota Такеши Учиямада. Според него продажбите на автомобили, които се водят "икономични" се увеличават с 20% през февруари.
DNESVNIK.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7