Нови данни показаха по-голяма от обявената бедност в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | Нови данни показаха по-голяма от обявената бедност в САЩ

Броят на бедните хора в САЩ през 2009 г. е с няколко милиона души по-голям, отколкото се смяташе досега, съобщава Асошиейтед прес, като се позовава на предварителни резултати от новото преброяване на населението в САЩ.
Една шеста от американците, най-често на възраст от над 65 години, са се борили с бедността заради увеличените такси за здравно осигуряване и други разходи.
В същото време правителствените програми за социално подпомагане като данъчното кредитиране и раздаването на купони за храна, са задържали много хора над прага на бедността и са помогнали за това броят на бедните да не се разрасне още повече по време на рецесията през 2009 г., първата година от управлението на Барак Обама.
Според новата и променена формула, която се използва в преброяването, през 2009 г. под прага на бедността в САЩ са се намирали 15,7 процента от населението или 47,8 милиона души. За сравнение според досегашната статистика през 2009 г.14,3 процента от населението, или 43,6 милиона души, са попадали в групата на бедните.
От всички демографски групи най-голямо увеличение в броя на бедните има сред американците на възраст над 65 години. През 2009 г. техният дял почти се е удвоил до 16,1 процента.
Като цяло сред американците в работна възраст, от 18 до 64 години бедността също се е увеличила.
Това важи и за белите и испаноамериканците. При децата, чернокожите и неженените двойки вероятността да попаднат в категорията бедни според новата формула, е намаляла.
БТА


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7