Рекорден брой нови патенти са издадени в САЩ през 2010 година

Начална страница | САЩ и Канада | Рекорден брой нови патенти са издадени в САЩ през 2010 година

BM, Samsung и Microsoft са трите компании с най-голям брой нови патенти, издадени в САЩ през 2010 г., като увеличението в рамките на миналата година възлиза на рекордните 31 на сто.
Освен това в рамките на изминалата година в САЩ са издадени рекордните 219 614 патента, по данни на изследователката компания IFI Claims Patent Services, цитирани от Bloomberg.
Най-големият доставчик на компютърни услуги в света IBM е първата компания, която е получила повече от 5000 патента в рамките на само една година, показва проучването на IFI Claims Patent Services.
Общият им брой възлиза на 5 896, а след IBM по брой нови патенти се нарежда Samsung с общо 4551. На третото място застава Microsoft, която е патентовала 3 094 открития.
Службата по патенти и търговски марки в САЩ отчита рекордно увеличение на новите патенти от 31% на годишна база, което според анализатори показва, че икономическата криза не е разубедила компаниите да продължават да правят нововъведения.
Всички компании в топ десет по брой на новите патенти през 2010 отчитат увеличение спрямо 2009.
През 2010 година IBM, която е компанията с най-много патенти в САЩ, е получила правото да патентова система за засичане на земетресения, система за предсказване на пътното движение и чип за компютър, който съчетава електрически и оптични устройства.
Броят на патентите на IBM нараства с 20% на годишна база през 2010 и компанията оглавява списъка на IFI Claims Patent Services за 18-а поредна година.
IBM инвестира 6 млрд. долара годишно за развойна дейност и получава около 1 млрд. долара приходи от интелектуалната си собственост, в най-голяма степен от своите патенти.
Canon и Panasonic са другите две компании в топ пет. Производителят на iPad и iPhone - Apple, влиза в топ 50 за първи път от създаването си, заставайки на 46-то място. През миналата година компанията е удвоила броя на новите си патенти до 563, показват данните на IFI Claims Patent Services.
При Samsung увеличението е от 26% на годишна база, докато за Microsoft възлиза на 6,5%.
IFI Claims Patent Services провежда проучването всяка година, в което класира 2000 фирми като част от своята база данни.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7