Обама произнася годишната си реч пред Конгреса на 25 януари

Начална страница | САЩ и Канада | Обама произнася годишната си реч пред Конгреса на 25 януари

Годишната реч на президента Барак Обама за състоянието на Съюза, в която той ще изложи законодателните си приоритети за годината, ще бъде произнесена на 25 януари.
Председателят на Камарата на представителите Джон Бьонер посочва датата в изпратена покана до Обама да говори пред двете камари на Конгреса. „Тъй като много предизвикателства стоят пред страната, ние приветстваме възможността да чуем Вашите предложения”, отбелязва Бьонер в поканата към президента. По правило това е най-голямата реч на годината за държавния глава, в която той представя надеждите си за това, което може да се свърши в рамките на годината, пише БГНЕС.
Обама е изправен този път пред предизвикателството да работи с ръководена от републиканци Камара на представителите и голямо републиканско малцинство в Сената, което по всяка вероятност ще го принуди да намали амбициите си.
Очаква се в словото си за Състоянието на съюза Обама да представи приоритетите си за 2011 г. По традиция се смята, че тази реч, произнасяна винаги в началото на годината пред двете конгресни камари, е едно от най-мощните политически оръжия на изпълнителната власт в САЩ, отбелязва АФП.
Обама ще произнесе тази реч за втори път, но за първи път, след като републиканците отново спечелиха мнозинство в Камарата на представителите на изборите през ноември миналата година, отбелязва БТА. Няколко седмици след като произнесе словото си за Състоянието на съюза, Обама ще предложи и проектобюджета си за фискалната 2012 г., която стартира на 1 октомври, припомня Ройтерс.
DARIKNEWS.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7