Плановете на Фейсбук превръщат имейлите в отживелица

Начална страница | САЩ и Канада | Плановете на Фейсбук превръщат имейлите в отживелица

Фейсбук разкри вчера нова платформа за съобщения, която може да измести на заден план едно от първите приложения на интернет - имейлите, съобщи БТА.
Блогъри изказваха предположения, че Фейсбук може да пусне услуга за имейли, с която да конкурира ДжиМейл на Гугъл и електронните пощи, предлагани от други компании, но социалната мрежа заяви, че имейлите са само един от елементите в нейните планове.
Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че имейлите вече отстъпват на заден план в епохата на текстовите и мигновените съобщения. По думите му компанията не смята, че електронната поща ще бъде модерна система за съобщения. Фейсбук разкри плановете си ден преди Зукърбърг да говори пред форума Уеб 2.0 в Сан Франсиско.
Имейлите все още са водеща форма на общуване за по-възрастните хора, но последните проучвания предполагат, че това не се отнася за младежите. Според анкета, проведена през 2009 г. за изследователския център Пю, текстовите съобщения изпреварват контактите лице в лице, имейлите, телефонните разговори и мигновените съобщения като водеща форма на общуване сред тийнейджърите в САЩ.
Електронната поща се нарежда на последно място - едва 11 процента от тийнейджърите са заявили, че я използват всеки ден за общуване с приятели. За сравнение 54 процента са заявили, че всеки ден използват текстови съобщения, а 30 процента - че ежедневно ползват стационарни телефони.
EXPERT.BGОценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7