Дик Чейни е приет в болница с болки в гърдите

Начална страница | САЩ и Канада | Дик Чейни е приет в болница с болки в гърдите

© снимка: Reuters  Бившият американски вицепрезидент Дик Чейни е приет в понеделник в болница заради оплаквания от болки в гърдите, предаде Франс прес, позовавайки се на съобщение на офиса на Чейни.
В съобщението се уточнява, че Чейни е постъпил в болницата "Джордж Вашингтон" в столицата на САЩ и че сега си почива, докато лекарите правят анализ на състоянието му.
Пред телевизия Ен Би Си лекуващите лекари на бившия вицепрезидент са уточнили, че състоянието на Чейни е стабилно. Той е бил подложен на ангиография, за да се установи и състоянието на коронарните му артерии. Резултатите са показали, че бившият вицепрезидент на Буш се нуждае от допълнителни медицински грижи.
69-годишният Чейни преживя четири инфаркта и сърдечни кризи в периода 1978 г. - 2000 г. и през 1988 г. му бяха направени четири байпаса. Поставен му е и пейсмейкър.
В петък Чейни трябваше да се срещне с бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши и с други бивши членове на американското правителство. Това щеше да бъде първата им подобна среща, откакто те бяха заменени начело на САЩ от Барак Обама и неговата администрация, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
За разлика от президента Буш, Чейни е много активен, откакто тандемът напусна Белия дом. Той многократно защитаваше в медиите суровите техники за разпити на предполагаеми терористи, въведени по времето на Буш. Неотдавна Чейни дори препоръча прибягването до такива методи на разпит и по време на разпитите на атентатора от презокеанския американски полет по Коледа Умар Фарук Абдулмуталаб.
Миналия четвъртък Чейни участва в конференция на републиканските консерватори, където прогнозира, че Барак Обама ще бъде на президентския пост само за един мандат. Пак там Чейни прогнозира, че 2010 г. ще бъде "голяма година за американските републиканци".
DARIKNEWS.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7