Обама отмаря с тенис и голф

Начална страница | САЩ и Канада | Обама отмаря с тенис и голф

Американският президент Барак Обама посвети първия ден от отпуската си на тенис и голф, съобщи в. “Вашингтон Таймс”.

Обама и семейството му се отдадоха на едноседмична почивка на елитния остров Мартас Винярд в щата Масачузетс, където наеха къща. Те пристигнаха там в неделя.

Това е първата отпуска на Обама, откакто зае президентското кресло преди 7 месеца.

Въпреки че от Белия дом специално наблегнаха на факта, че президентът е в личен отпуск, група журналисти отпътува също за Мартас Винярд. Говорителят на Белия дом Бил Бъртън също не пропусна да ги осведоми какво прави през почивката си техният държавен глава.

Целият понеделник президентът прекара в спортни прояви. Първо той и съпругата му Мишел играха тенис.

След това Обама се отправи към голф игрището, където пред погледите на цяла тълпа направи първия удар, с който даде старт на играта. Негов партньор беше приятелят му Робърт Улф, шеф на инвестиционната банка “Ю Би Ес”.

Говорителят съобщи, че Обама посещава острова вече 10 години. Той разкри още, че държавният глава си е направил списък с книги, които да прочете, а общият брой страници е почти 2300.

Една от творбите, която е привлякла вниманието на Обама е “Горещо, плоско и претъпкано”. Тя е написана от колумниста от вестник “Ню Йорк Таймс” Том Фрийдман и подзаглавието й е “Защо имаме нужда от зелена революция и как може тя да възобнови Америка”.

Една от задачите на Обама е след като се върне на работа през септември, да предложи на Конгреса план за намаляване на вредните газови емисии. Президентът вече е отделил крупна сума пари за разпространението на идеята за икономика, базирана на възобновяеми енергийни източници.

По време на отпуската му не са планирани никакви събития, но се очаква Обама да проведе няколко телефонни разговора във връзка с реформата във здравеопазването.

Въпреки това служители на Белия дом също се намират на острова, за да помогнат на президента “при необходимост” - сигнал, че президентският пост не позволява пълна почивка, дори по време на отпуската.

Мартас Винярд - предпочитано място за отмора на заможните американци, е било посещавано през годините и от бившите държавни глави на САЩ - Бил Клинтън и Юлисис Грант.

Trud.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7