ПАУЛА ЛАЙТ НЕ Е ”АНОНИМНА”, А ДЪРЖИ НА СПОКОЙСТВИЕТО НА БЛИЗКИТЕ СИ

Начална страница | САЩ и Канада | ПАУЛА ЛАЙТ НЕ Е ”АНОНИМНА”, А ДЪРЖИ НА СПОКОЙСТВИЕТО НА БЛИЗКИТЕ СИ

img

Здравейте, г-жо Лайт! Нека си представим, че имам за задача да напиша Вашата биография. Каква информация ще ми препоръчате да включа в нея?

Жена на средна възраст. Филолог и юрист. Изкарвам си хляба като адвокат по наказателно и търговско право. Омъжена съм и имам прекрасен брак. Понякога, когато искам да разкрия някои други страни от същността си, ставам Паула Лайт. Единствено съпругът и издателите ми знаят истинската ми самоличност. Макар и в България, не се оплаквам от живота. Намирам го за интересен, изпълнен с разнообразие и творческа радост. Когато истински желаем това, можем да превърнем и най-сивата мъгла в дъга. Щастието не е в условията на живот, а в душевното състояние.

Защо предпочитате да останете анонимна?

Простете, но самата дума “анонимна” малко ме дразни. Аз не съм анонимна, а просто ползвам авторски псевдоним. С този псевдоним плащам данъци и осигуровки, сключвам договори, пиша книги и разобличавам корумпираните политици. Смехотворна е теорията, че съм някакъв виртуален фантом. Още по-абсурдна е идеята, че “крия” името си от страх. Ако престъпният свят, тайните служби или официалните власти искат да знаят коя е Паула Лайт, какво ще ги спре? Нима смешният ми компютър, закупен втора употреба? Или крехкият заслон, който съм създала над частния си живот? Не, пазя самоличността си в тайна единствено, защото ценя спокойствието на близките си и на тия, които, повярвали в идеите ми, работят за България.  Не желая да бъдат под обстрела на фанатици, гербаджии и атакаджии, на самозабравили се фундаментални християни, които не могат да приемат идеите ми, на фенове – маниаци и противници с психически отклонения. Всеки има право на частен живот, стига да няма политически амбиции, а Ви уверявам, че нямам такива.

Защо посъветвахте българите на изборите да пуснат бюлетина, в която да зачеркнат имената на всички кандидати?


Това е още един мит. Да, посъветвах сънародниците си, които смятат, че всички са маскари и на изборния ден биха си останали в къщи, все пак да излязат и да гласуват, като зачеркнат всички кандидатски имена, защото са длъжни, макар и разочаровани да бъдат граждани. Разбира се, тия, на които е останала макар и капчица доверие, трябва да гласуват по съвест за своите избраници!

В интервю за в.„България Сега” Божидар Томлевски каза, че бизнесът му е публичен и че ако е имало съмнения, свързани с него, той нямало да бъде сертифициран от българската държава. Какво точно Ви разочарова в „Другата България”?

Това, че господин Томалевски е поредният политически лъжец. Аз съм един смешен човек, който вярва, че дори и политиците трябва да говорят истината. Томалевски заяви в писмо до мен, че никога не е бил “царист”, въпреки че е достатъчно човек да се порови в архивите, където е пълно с негови верноподанически изявления за Симеон Сакскобургготски. Смятате ли, че всичко, което е одобрило последното българско правителство е редно и морално? Морално ли е да закупиш  2,000 дка на безценица, да си осигуриш  нужните лицензи и кадастрални и строителни разрешения, като ощетиш една българска община, посегнеш  на екологически ценна плодородна земя, прехвърлиш  имотите на офшорна фирма и се подиграеш с лековерните си сънародници? Господинът поне би следвало да има приличието да не се опитва да влиза и в политиката, където има достатъчно “почтени” предприемачи като него. Напоследък, такъв е, например, Христо Ковачки от партия “Лидер”, който стои на заден план а председател на коалицията е Емил Кошлуков или както го наричат затворниците, с които е лежал, Сузи Дългото бедро. Между другото, господин Томалевски /или Томалети, или Томалев/ е изразил възмущение и пред моите приятели от вестник “Виена днес”, че е наклеветен. Поканих го, с любезното съгласие на господин Тончев от интернет радио “Отзвук” на открит диалог, за да се защити и да ме опровергае, но, поне до момента /18 юни/ не е получен отговор в студиото на радиото. Още веднъж го каня чрез уважавания и престижен вестник  “България Сега” да се яви на телефонен дебат на 4 юли от 17 часа българско време. Ето  сайтът на радиото: http://www.otzvuk.com/

Какво се опитвате да постигнете със статиите на политическа тематика, които пишете. Някои анализатори твърдят, че е престъпление да призовавате българските граждани да не гласуват?


Искам да постигна малко по-задълбочено вглеждане в същността на стоките, предлагани ни на политическата сергия. Писна ми да гледам как се гаврят с лековерния ни и твърде добродушен народ. Не е ли време, за разнообразие, вместо празни приказки и програмни лъжи, да чуем и нещо от истината? Никога не съм призовавала българските граждани да не гласуват! Напротив, моля дори ония, които биха си останали в къщи , да гласуват, макар и с невалидни бюлетини, зачерквайки всички! На определени политически групи е изгодно разочарованите да си стоят в ъгъла, в къщи, а към урните да пристъпват само бодряшки и под строй техните собствени избиратели! Виж такава нагласа наистина е престъпление!

Разкажете ми за книгата “Пътят към Свещената магия”! Какво Ви провокира да я напишете?

Такива книги не са плод на провокирана от внезапно хрумване идея, а на дълги години размисъл, познание и страдание. Книгата е свързана с анализ на духовната човешка същност, със съвети как да развием енергийните си сили, как да общуваме с по-висши духовни нива, как да се обичаме, как да осмислим, че сме едно цяло. Въпреки представите на литературно неизкусените и по-невежи сред моите опоненти, не става дума за метли, брадавици, демони или сушени жаби. Демони можете да намерите в кабинетите на управляващите политици, а не в скромната ми творба.

Как съчетавате интересите си, свързани с науката, с интересите към магията.

Те далеч не са толкова различни. Говоря, разбира се, за висшата магия, за енергиите и духа, за силата на интелекта, а не за евтините шарлатании. Магията е забравена наука, на твърде високо ниво, за да бъде разбрана напълно от непосветените. Всеки, обаче, е в състояние да еволюира и развие своите свръхсетивни качества, а не само шепа избраници.

Каква е прогнозата Ви относно парламентарните избори?

“Герб” ще спечели с минимално мнозинство. Ще се опита да намери партньори в твърде фрагментирания парламент. Има две възможности: ако направи коалиция със сините, това ще забави реформата и пречистването на последните и ще е твърде зле за демокрацията. Очаквам, обаче, да се коалира с НДСВ или с маргинални клики като “Лидер” на Ковачки. Ще се задържи малко повече от две години. Иска ми се да кажа, че не харесвам лицемерието на генерал Бойко Борисов. Негов основен лозунг е “Възмездие за корумпираните типове!” Как господин Борисов ще съчетае този призив със същността на свои бивши съдружници като Павел Алексиев, кредитен милионер; Иво Каменов, съдружник в империята “Тим”, влизал в престрелка с бивши барети при спор за подялба на служителки на най-древната професия на Златни пясъци; Евстати Гюров, свързан с чеченски групировки; Румен Николов /Пашата/, съдружник в СИК и Спартак; Живко Делчев, който контролира ТС Банк; Румен Цветков, контролиращ фирма “Реал”на “Мултигруп”; Алексей Петров, заподозрян в участие в наркотрафик? Всички те, в периода 1990-2000 г, са били съдружници в една или друга от тринадесетте фирми, регистрирани от генерала. Не мисли ли, че миналото хвърля дълги сенки? Ще включи ли и своите стари съратници във възмездието за корумпираните? Чакат ни интересни, но тежки две години, госпожо.

Пожелайте нещо на читателите ни?

Вяра в доброто, сила да издържат на изпитанията и повече красота и хармония в живота! И нека, колкото и оскърбени и унижени да се чувстват, да отидат до избирателните урни с високо вдигнати глави, защото България е тяхна, на народа, на хората, а не на шепа самозабравили се мекерета, назовали себе си “елит”. Нека не забравят, че човек е длъжен да бъде изправен, дори и да чувства гръбнака си пречупен и че от робство  ще ни спасят само собствените ни усилия!

Кристина Ненова, в.”България Сега”


Оценете тази статия
3.54

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (8 направен):

Vania Goranova на 16 Ноември, 2012 06:11:00
avatar
da haresva mi
Съгласен Несъгласен
0
Иван Христов на 10 Ноември, 2012 04:43:44
avatar
Протестният вот, няма да измете глутницата. Това самоотсраняване на мислещата част е добре дошло за тях - влиза в сценария на лъже-изборите. Не бойкот, а да превземем парламента на тези избори! Възможно е - чрез издигане на независими кандидати от повсеместни граждански събрания с поръчения веднага след изборите да дадат пряка власт на гражданиете с всички възможни права за пряк контрол и решаващо участие във всички власти. Прим. набор - тук http://edname4ta.dir.bg/_wm/library/?df=8 "Шапки" ще си купим после! Не щем овчари и пожарникари - сами да сме си господари!
Съгласен Несъгласен
6
merlin4o на 16 Април, 2012 01:22:23
avatar
А в какво ще се състоят вашите усилия да помогнете на България? Сигурно да се криете зад разни псевдоними и да насочвате
мислите на хората във удобна за вас посока.Клубът на "мижитурките" се увеличава.Българинът се е научил да гледа отстрани, да дава акъл и гледа друг да му свърши работата....
Съгласен Несъгласен
3
bgpobeda на 21 Август, 2011 12:17:40
avatar
Комунистите и Турция нямат хора. Разчитат само на бойко борисов и ивайло калфин в борбата срещу нас. Гласувайте масово за АТАКА тъй- като вече над 30% от населението на България са помаци и цигани а повечето от тях са със турско самосъзнание и гласуват за анти- Конституционното "дпс" а комунистите допълнително им вдигат резултатите с автобуси от "Турция" а само 10% - 15% от Българите излизаме на Избори - веднъж и втори път гласовете ни се губят напълно, тъй- като гласуваме за "различни" партии.

Комунистите създадоха "ГЕРБ, РЗС и ЛИДЕР" по спешност за да дръпнат гласове от АТАКА - както и се получи. Ако СИДЕРОВ не беше заел официалната и твърда политическа позиция "подкрепа за герб" съществуваше реалната опасност за Страната Първанов да назначи служебен кабинет, след1г. бездействие и глупости и караници в Парламента - предизвикани от мутрите на "ГЕРБ". Ако АТАКА не беше "подкрепила" "ГЕРБ ДПС" на секундата щеше да предложи своята подкрепа - за да си възвърне загубените постове, така СИДЕРОВ парира "герб и дпс"

МНОГО ВИ МОЛЯ Търсете и прочетете БУМЕРАНГЪТ НА ЗЛОТО и МИСИЯ АТАКА. Ако не ги намерите в книжарниците - поръчайте си в най- близкия клуб на АТАКА.
Съгласен Несъгласен
-1
dimitrinapavlova на 31 Октомври, 2010 09:35:42
avatar
da mislia 4e nie balgarite nai silno 6te izvikame vav politi4eskoto prostranstvo ako ne glasyvame. bixa se stresnali za6toto ako niama dostata4no glasove niama kakvo da manipylirat pozvolete da sam nedover4iva otnosno dymite -4estni izbori i demokrazia.tova e paradoks kato sa4etanieti sveta inkvizizia a komynizma ako ne be6e tolkova stra6en 6te6e da e nai golemia biz koito sam 4yvala.
Съгласен Несъгласен
-3
marushka на 03 Октомври, 2010 02:00:36
avatar
Много ми харесват и на мен вашите думи. Аз гласувах и за царя и той спечели,също така после за г-н Първанов и той спечели и накрая за г-н Бойко Борисов и той пак спечели,но ми харесваше той защото на предизборните речи в моят роден град не нападаше противниците си - ето това ми харесва и ми стана любим политик.
Съгласен Несъгласен
0
d-r rumi bankova на 30 Юни, 2010 09:14:40
avatar
Haresva mi tova koeto pi6ete i se nadqvam 4e e plod li4no na vas
Съгласен Несъгласен
0
ФЮТ на 12 Септември, 2009 08:19:42
avatar
Много ми харесват думите Ви, госпожо Паула Лайт !
Съгласен Несъгласен
7
общо: 8 | показване: 1 - 8

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7