Спорт, игри и веселие в последния ден на родното ни училище

Начална страница | САЩ и Канада | Спорт, игри и веселие в последния ден на родното ни училище

img
img
img

Тази съботна утрин бе по-различна от останалите. Нямаме вече българско училище. Получихме свидетелствата си, наградите и удовлетвореността от упорития труд в овладяване на родните науки.

Този ден обещава слънце и радост, защото е денят на традиционния ни спортен празник в училище “ Джон Атанасов”, Чикаго.

Гладко окосената свежозелена трева на Friendship Park в Des Plaines бе изпъстрена от разноцветните фланелки на най-нетърпеливите от нас. Големият плакат, разграфеното игрище, футболните топки и разпръснати спортни съоръжения предвещаваха усилена надпревара.

Разделихме се на два отбора, равни по възраст и сила. В състава им  имаше представител от всеки клас от училището ни. Всеки тур от състезанието измерваше бързината, сръчността, съобразителността  и подвижността на участниците. Родителите и учителите  насърчаваха с възторжени възгласи любимците си. Строгото жури от родителския състав на третокласниците и активното участие на г-жа Дичева, следеше за прецизността на изпълненията.

В кратките паузи глъчката стихваше и съотборниците се съветваха  и съставяха свои стратегии за победа, след което отново се втурваха в луда надпревара. По-големите участници от всеки отбор прилагаха уменията си за съобразителност и бързина, по- малките компенсираха с лекота и подвижност.

-Да-вай, Дже-ни! Да-вай, Ра-ди! Давай, Те-ди! - подемаха всички второкласници след г-жа Иванова, която вече бе изгубила глас .

В този момент г-жа Липкова  даваше последни наставления на изоставащия за момент противников отбор.

Тегленето на въже бе доста оспорван двубой, тъй като равно премерените сили на двата отбора ни  държаха в неутрална позиция дълго време. Накрая втори отбор използва моментното отпускане на въжето от противника си и с дружни сили го изтегли в своя терен.
Родителите и учителите, които до този момент само ни насърчаваха и  аплодираха, не издържаха и в следващия момент въжето се оказа в техни ръце. Беше много забавно за нас да ги видим в тази нова роля - радостни, ентусиазирани и амбицирани да победят. Макар и само за броени мигове, те се върнаха в детството и забравиха за грижите. Закачки, смях, веселие и много, много настроение...

Изведнъж всички се смълчахме, морни и зачервени  в очакване на        крайния резултат от журито, представено от нашите родители - Ива и Таня, което строго отсъди:

-Първи отбор бие по прецизност и бързина. Втори отбор бие по точност и подвижност. Всеки участник получава федербал и Лего конструктор за награда. Както и пица за възстановяване на силите.

-У-раааа! Първи сме! Силни сме! – зарадвахме се всички и се втурнахме в нови игри.

Ех, свърши се този ден и таз година!
Лятно слънце ни напече,
ще му мислим догодина!

 
Екип на спортните коментатори към училище ”Джон Атанасов”,Чикаго
    
Ръководството на училище “Джон Атанасов” изказва най-сърдечна  благодарност на семейство Цани и Петър Димитрови, които за трета година организират спортния празник на училището.

Благодарим ви, че сте с нас, че ни подкрепяте и ни помагате!
Благодарим и на всички наши родители за съдействието и
отзивчивостта, за това, че ни насърчавате и вярвате!
А на вас, скъпи ученици, желаем весела и ползотворна ваканция!


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7