Apple на практика започна да работи усилено срещу полицията в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | Apple на практика започна да работи усилено срещу полицията в САЩ
image

Американският технологичен гигант Apple ще работи още по-усилено за криптирането на iPhone - чрез промени в iOS, за да спре усилията на полицията за "хакване" на мобилните телефони без съдебно разрешение, предаде БГНЕС.
Този ход на Apple идва след сблъсък с органите на властта, след като се появи информация, че полицията използва средство известно като GrayKey, което може да пробие функциите за сигурност на iPhone.
От Apple обявиха, че новите им устройства не са проектирани, за да затрудняват работата на полицията, но ще предотвратява всички опити за проникване в софтуера им. От компанията казаха, че работят по отстраняване на възможността за достъп до данни от GrayKey или подобни инструменти.
Оказа се, че GrayKey струва само 15 000 долара и чрез него всъщност се разкрива кода за отключване на съответния смартфон. Той се поставя през порт в заключен iPhone, но има уловка - в последната версия на iOS12 това действа само ако смартфонът е заключен преди по-малко от час. По-ранни версии на софтуера iOS позволяваха пробив с GrayKey в рамките на до една седмица.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7