Българи обират автомати в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | Българи обират автомати в САЩ

Американското издание Нюз Джърнъл съобщава, че полицията в Лонгвю, щат Тексас, е арестувала двама българи по подозрения за кражба, след като в автомобила им са били открити 16 800 монети на стойност 3 970 долара.

Братята Ивелин Иванов на 24 години и Пламен Иванов на 33 години са заподозрени в кражба на парите от различни автомати в Лонгвю, които работят с монети.

Полицията е открила монетите в специални торби, заедно с пътеводители за града, в които са описани жилищните комплекси, както и ключове за автомати за газирани напитки, пише kafw.

Ивелин Иванов и Пламен Иванов, които изглежда живеят нелегално в Клиъруотър, щат Флорида, са обвинени в организирана престъпна дейност и пране на пари. Според полицията, те вероятно пътуват из страната, като обират автомати в различни градове.

Двамата братя са били арестувани във вторник в жилищен комплекс в Лонгвю, след като служител забелязал, че се опитват да разбият един от автоматите, които работят с монети.

Те заявили, че искат да изперат дрехите си в автоматичната пералня, но полицията забелязала торби с монети и различни приспособления за грабеж, когато той отворил колата си. Вътре е имало торба с монети от 25 цента на обща стойност 2 800 долара.

Мъжете са имали устройство за определяне на местоположението GPS, както и карти на жилищните комплекси в района.

Полицията е открила доказателства, че част от парите са били прехвърляни в Русия.

Екипировката на българите им е позволявала да отварят повечето автомати, които се използват в Съединените щати, както и машини за пране и за сушене, както и за продажба на вестници.

Според полицията, това е първият случай, когато организирана престъпна група е свързана с обир на дребни монети от автомати.

Федералното бюро за разследване /ФБР/ и имиграционната служба са започнали разследване на случая, защото в него очевидно са замесени и други хора.

News.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7