За повече култура при пиенето и изтрезняването

Начална страница | САЩ и Канада | За повече култура при пиенето и изтрезняването
image

Не само ние. Всички се надрънкват. Особено около празници, като Рождество Христово и Нова година.
Загадъчни японци, черни като нощта африканци, английски лордове с дантелени кърпички - всички на утрото след празника усещат как ги цепи главата и, общо взето, съжаляват че са се родили.
Само опитните и просветените успяват бързо и почти без проблеми да се върнат отново на СТАРТ! Старт към новото пийване.
 
Как става това?

Всеки народ си има свои методи да пребори махмурлука.Нека започнем от първите, които постигат успехи в борбата с това най-древно зло за човешкия род.
ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ пъхали в косите си стръкове от онази трева, която я пасат умните кучета, когато ги заболи корем, за да я дъвчат и те в трудните моменти при изтрезняването...
ЕГИПЕТСКИТЕ ФАРАОНИ и онези нетрадиционни личности като КЛЕОПАТРА борели махмурлука с варено зеле.
ФИНИКИЙЦИТЕ, както и всички моряци от онова време, смятали че най-доброто средство срещу сутрешната главоцепеница е да гаврътнеш пълна чаша... солена морска вода.
В „БЪЛГАРИЯ СЕГА” гоним тежките черни мисли като четем други писания и като виждаме колко много още трябва да ги гоним, за да станем по-махмурлии  от тях. От това  главите ни сами се бистрят и оправят от светлите надежди, че може да ги стигнем... А може и да не...
Миналата година едни АМЕРИКАНЦИ ни оказаха голяма и братска помощ след един Фенкс Гивинг Дей, когато след колективното и тотално натряскане ни откриха демократичния път към хуманитарните ценности на изтрезняването. Като се събудихме сред цяла симфония от главоболки те ни накараха да изпием половин галон сок от грейпфрут и ни завиха отново да спим като дъски. Което не беше трудно за нас. Само че след такова наливане човек трябва да тича до тоалетната през четвърт час .

Други едни американци се оказаха още по-напреднали. Неотдавна те ни посветиха в тайната на "Кървавата Мери". Това е коктейл, твърде сходен с познатия ви Коктейл "Молотов", само че не гърми. Рецептата е следната /благодарствените чекове изпращайте на адреса на редакцията/: На 200 грама доматен сок - 50 грама водка /в никакъв случай не обратното!/, 3 супени лъжици сос "Уорчестър" и няколко капки от другия убийствен сос - "Табаско". /При мексиканския вариант на "Кървавата Мери", водката се замества с текила - също благо нещо/. За човек, останал жив след лечение с "Кървавата Мери", никакво пиянство по-нататък не е страшно.
Елитните чикагски пияници от Даун Таун са възприели мнението, че пътят към утринното изтрезняване минава през обилно натъпкване с мазните хамбургери и пържени картофи на Макдоналдс, естествено, удавени в достатъчно количество кока кола. Колата да бъде топла и дегазирана. Отвратителната смесица моментално предизвиква повръщане и организмът сам се спасява, както от Макдоналдс, така и от погълнатите предната вечер излишества.

РЕЦЕПТИТЕ НА БАРМАНА.

Пиян сте. Много добре!
Първата крачка към спасението е да излапате средно голяма едва  запечена пържола. Но ако до вас има полски ресторант, може да глътнете и прочутия им "Тартар" - сурова кайма, смесена с непоносими подправки, заради които не се консумира от кучета. Но от хора - да... Ако сте започнали с почти суровата пържола - продължете с две скилидки чесън. Веднага глътнете 3 парченца лед. Без всякакво забавяне след това излапайте и едно средно на големина пържено пиле и легнете да се наспите. Предварително сложете до леглото си пет чаши обикновена, не дестилирана, вода и се обадете на "Събуждане" да ви звънят по 5 пъти през час, за да ги изпивате до дъно.
ТРЕЗВЕ ПО НЕМСКИ. Един Барман /с главна бутква/, който пет години се подвизаваше в Мюнхен, предписва следната тевтонска рецепта, която изглежда по-хуманна и безопасна. Снабдете се от някъде с маринована скумрия, издокарайте я с малко лук, полейте я с йогурт и сметана, вижте й сметката, после я затиснете в стомаха си с две-три халби бира.
ОСОБЕНОСТИ НА РУСКИЯ ХАРАКТЕР В БОРБАТА С ПИЯНСТВОТО И УКРЕПВАНЕ НА ДОБРОТО НАЦИОНАЛНО ПИЕНЕ. В Русия не обръщат особено внимание на така нареченото при тях "похмелие". Там гледат трезво на нещата: щом като човек дава не само пари, но и мило и драго да се напие - защо трябва да прекъсва този процес? Все пак и там "водка със сельодка" се смята за цивилизована рецепта. Познати са и култови сцени, като тази да отчупиш късче хляб, да го бутнеш в ноздрата си и дълбоко да вдъхнеш!
/Следва/
Из Доклада на Световния Академичен Съвет  по Алкохолизма /САСА/

Климент Величков
В.”България Сега”, Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7