Варна беше избрана за европейска младежка столица за 2017 година

Начална страница | САЩ и Канада | Варна беше избрана за европейска младежка столица за 2017 година
image
Фотограф: Надежда Чипева

Варна е избрана за европейска младежка столица за 2017 година, съобщи dariknews.net. Решението беше обявено тази вечер в румънския град Клуж-Напока, който ще носи титлата следващата година.
Варна спечели в съревнование с градовете Кашкайш от Португалия, Галуей от Ирландия и Перуджа от Италия. "Европейска младежка столица" е инициатива на Европейския младежки форум, която датира от 2009 г. До момента с нея са били отличени Ротердам, Холандия (2009 г.), Торино, Италия (2010 г.), Антверпен, Белгия (2011 г.), Брага, Португалия (2012 г.), Марибор, Словения (2013 г.) и Солун, Гърция (2014 г.). Клуж Напока, Румъния ще носи титлата през следващата година, а Ганджа, Азербайджан през 2016-та.
Варна е първият български град с титлата. В подкрепа на кандидатурата си, градът посочва, че е "най-младият " в страната, разработва и реализира адекватна политика по отношение на младите хора.
Варна е кандидат за Европейска младежка столица за трета поредна година, като за втора поред достига до финала. Победата означава, че всички младежки форуми на организации от цяла Европа през 2017 ще се проведат във Варна, отбелязва сайтът "Варна утре". Титлата няма конкретно финансово измерение и към нея няма парична награда, но Варна получава правото да кандидатства с младежки проекти по всички европейски финансови инструменти с предимство пред всички останали градове.
Dnevnik.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7