Българско участие на фламенко фестивали в Андалусия и Мадрид

Начална страница | САЩ и Канада | Българско участие на фламенко фестивали в Андалусия и Мадрид
image

Хорът „Нови български гласове – Лалетата” и един от най-вълнуващите гласове във фламенкото днес – Arcángel (Франсиско Хосе Арканхел Рамос), ще изнесат съвместни концерти в Испания. Те ще представят най-новия си музикален проект, наречен „Еструна” – нов прочит на испанската и българската песенна традиция,  съчетаващ в себе си фламенкото и народната ни песен.
В репертоара на музикантите влизат няколко класически фламенко песни като La leyenda del tiempo и La Aurora de Nueva York на Федерико Гарсия Лорка, авторски композиции на Антонио Форчоне и Рено Гарсия-Фонс – Alhambra, Nostalgia, Agua Dulce и Enamorado, както и бисери от българския фолклор: „Лале ли си, зюмбюл ли си”, „Руфинка болна легнала” и „Снощи съм минал, кузум Еленке”.
Композициите са с нови аранжименти, дело на музикалния директор на проекта Антонио Форчоне, а вокалните партии на „Нови български гласове – Лалетата” са работа на доц. Георги Петков, който е и диригент на хора.
90-минутният спектакъл ще бъде представен като част от програмата на Noche Blanca del Flamenco 2014 в Кордоба. В нощта на 21 срещу 22 юни (събота срещу неделя) в 00.30 ч. огнените ритми ще огласят с/ Compás de San Francisco, която ще се превърне в сцена за Arcángel и „Лалетата”.
На 22 юни (неделя) е второто им участие – в Международния фестивал за музика и танци в Гранада. Началото е в Palacio de Carlos V de Granada (c/ Real de la Alhambra, s/n) от 22.30 ч., а цените на билетите са между 20 и 40 евро.
„Нови български гласове – Лалетата” и Arcángel ще открият Международния фламенко фестивал на автономна област Мадрид – Suma Flamenca, на 24 юни (вторник). Спектакълът е в Sala Principal на Teatro Español (c/ Príncipe,  25 – Madrid, metro Antón Martín) от 20 ч., а цените на билетите са между 5 и 22 евро.
На 26 юни (четвъртък) ще имат концерт и в Уелва.
Освен Франсиско Хосе Арканхел Рамос и хорът „Нови български гласове – Лалетата” в музикалния проект „Еструна” участват и музикантите Антонио Форчоне (акустична китара), Дани де Морон (фламенко китара), Агустин Диасера (перкусия) и Йелски Ередиа (бас китара).
Novaduma.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7