Ще се кандидатира ли Хилари Клинтън за президент

Начална страница | САЩ и Канада | Ще се кандидатира ли Хилари Клинтън за президент

Бившата първа дама и държавен секретар на САЩ даде обширно интервю за CNN

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън даде обширно интервю за телевизия CNN. В него тя отговаря на въпроси, свързани с кризата в Ирак, нуждата от по-стриктен контрол върху търговията с оръжия, както и дали възнамерява да се кандидатира на президентските избори през 2016 г.
Въпросът, който предизвика най-голям интерес, беше дали Хилари Клинтън се готви да атакува президентския пост на изборите през 2016 г. Тя обаче така и не даде категоричен отговор.
"Мисля за всички избори, пред които съм изправена. Опитвам се все още да не вземам решения или да преценявам какви са плюсовете и минусите. Както написах в книгата си, винаги трябва да се съобразяваме с мнението на хората. Президентът обаче трябва да има ясна визия за бъдещето на страната и как може да изпълни своите обещания. Това са две различни неща, тъй като човек може да нарисува една много красива картина на бъдещето, но да няма представа как да реализира своите идеи", поясни тя. 
Хилари Клинтън коментира и кризата в Ирак. Тя подчерта, че в страната не бива да бъдат изпращани американски войници.
"В момента текат трудни преговори. Със сигурност няма да рискуваме живота на американски войници и да ги изпратим там. С уважение към идеята за въздушни удари, но тя трябва да е част от по-голям пакет от действия. Смятам, че именно това е темата на интензивните преговори с иракското правителство", категорична е Клинтън.
Необходимостта от затягането на контрола върху огнестрелните оръжия също беше сред темите, по които говори Клинтън.
"Не смятам, че който и да е родител трябва да се страхува да изпраща детето си на училище, тъй като някой по психологически, емоционални, политически или идеологически причини може да влезе в това училище с автоматично оръжие и да убие невинни ученици или учители", добави тя.
Клинтън също така изрази задоволство от новината, че е бил заловен един от организаторите на атаката срещу американското посолство в Бенгази през 2012 г. При нападението загинаха четирима американски граждани.
Novini7.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7