Как войната за таланти влияе на пазарите на имоти?

Начална страница | САЩ и Канада | Как войната за таланти влияе на пазарите на имоти?
image

Все повече мениджъри обръщат все по-голямо значение на разходите за недвижимите имоти и качествата на сградите, в които се помещават компаниите им

Наемателите все повече търсят такива решения на пазара на имоти, които да увеличат възможностите им да наемат талантите, от които се нуждаят, за да не губят актуалността и конкурентоспособността си, посочва се в нов доклад на консултантската компания Cushman&Wakefield.
В доклада човешкият капитал е определен като най-сериозното предизвикателство пред бизнеса. На второ и трето място са класирани взаимоотношенията с клиентите и иновациите.
„Без правилните таланти, които да изпълняват правилните роли, корпорациите не могат адекватно да се справят с предизвикателствата и заплахите за техния бизнес“, посочва се в документа.
Увеличаването на разходите за труд подхранва загрижеността за човешкия капитал. В структурата на разходите на компанията разходите, свързани с персонала, обикновено далеч надхвърлят сметката за наема и комуналните разходи.
Набирането, обучението, и компенсирането на служителите може да струва на една организация около 35-55% от общите й разходи, докато разходите за имоти достигат 5-15%. Последиците от една неуспешна стратегия, която да повиши тези разходи, може да бъдат значителни, предупреждават експертите. Затова и все повече мениджъри обръщат все по-голямо значение на разходите за недвижимите имоти, както и качествата на сградите, в които се помещават компаниите.
Бизнесът обаче се изправя и пред силни насрещни ветрове, когато става дума за наличието на таланти на пазара. С поколението на бейби бумърите, които в момента поетапно се пенсионират, се увеличава и разминаването между търсенето и предлагането на пазара на труда. Очакванията са, че търсенето ще продължи да расте, докато способността на фирмите да произвеждат ще остане под натиск.
Някои пазари дават на бизнеса по-големи шансове да си подсигурят таланти и иновации. Най-добрите пазари за наемателите са тези, които предлагат най-малък компромис между качеството на труда и разходите. Има пазари, които предлагат висок потенциал за иновации с по-ниски разходи, като например Остин, щата Тексас. Пазарите с висок потенциал на иновации, но и високи разходи, включват Сиатъл, Сан Диего, Сан Франциско и други.
Най-успешните офис проекти са тези, които обединяват няколко компонента, свързани с пазара на труда – достъп с обществен транспорт, близост до жилищни райони, допълнителни услуги, подчертава се в доклада. Собствениците на крайградски имоти пък осъзнават, че най-добрата стратегия за привличането на наематели е въвеждането на елементи от градската среда и засилване на допълнителните услуги в сградите им.
Investor.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7