Българин пострада тежко в увеселителен парк

Начална страница | САЩ и Канада | Българин пострада тежко в увеселителен парк

29_WildMouseБългарин, който работи в увеселителен парк в Ню Джърси, САЩ, претърпя много тежка злополука. 21-годишният младеж бе блъснат силно от едно от вагончетата на скоростното влакче.

Тежкият инцидент е станал в неделя вечерта в "Казино Пиър", Сисайд хайтс, Ню Джърси. В момента двайсет и една годишният Станислав Драгнев е на живоподдържащи системи в болница.

След злополуката българинът бил откаран с хеликоптер в Университетския медицински център "Джърси Шор" в Нептюн, където и днес е бил в критично състояние.

Драгнев навлязъл в зоната с ограничен достъп около влакчето, опитвайки се да вземе шапката, която си било изпуснало едно дете. Драгнев направил това, докато влакчето било в движение, обясни говорителка на увеселителния парк. Изглежда той минал под или много близо до влакчето и един от вагоните го ударил силно по главата.

Българинът работел в парка от май и бил много дружелюбен - и с колегите си, и с работодателите си, казва говорителката. Служителите в парка искат да помогнат членове на семейството му да получат спешно визи, за да могат да пристигнат в САЩ и да го посетят в болницата.

21-годишният Станислав Драгнев е студент втори курс в УНСС София и е заминал на бригада в САЩ с приятели. Той работи в увеселителния парк заедно със своя съученичка Ивета Банчева, която днес е потвърдила новината за злополуката пред бившата класна ръководителка на момчето Румяна Панайотова.

Младежът е завършил плевенската Гимназия с преподаване на чужди езици, профил немски и английски, с пълно отличие и се е увличал от компютри и история.

Родителите на момчето са уведомени и са заминали за София, от където чакат визи за САЩ. По последна информация от съученичката на Станислав състоянието му все още остава непроменено и той е на живоподдържащи системи в болница.

Черната статистика на Плевенската езикова гимназия показва още два смъртни случая на млади хора, загинали по време на студентска бригада в Щатите, това са две момичета Деница и Корнелия, който са изгубили живота си в катастрофи.

Първоначално бе съобщено, че пострадалият е студент, който бил в САЩ по студентски обмен. Във втората, по-подробна информация на Асошиейтед прес, за Драгнев не се говори като за студент. Полицията и местните власти разследват злополуката. Атракционът бил проверен на 8 май и работел както трябва.

Актуално/ Дарик радио


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7