Барак Обама призна, че американската икономика е в рецесия

Начална страница | САЩ и Канада | Барак Обама призна, че американската икономика е в рецесия

29_photo3"Американската икономика е навлязла в период на рецесия и за излизането от нея е необходим нов стимулиращ пакет от мерки, който ще реши проблемите на пазара на имоти и ще определи дългосрочно енергийната политика на страната", заяви кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Барак Обама, съобщи РБК.

Барак Обама е уверен, че честните и отговорни действия на Белия дом ще помогнат за стабилизиране на ситуацията с ипотечните корпорации "Фани Мей" и "Фреди Мак", но за това е необходимо щателно да бъде проучен пазара на ипотечни кредити преди да се предприемат каквито и да е действия, предава агенция Фокус.

Обама смята, че доста по-голям проблем е обезпечаването на ликвидността на пазара на жилища, тъй като действията на двете компании, чиито цени паднаха миналата седмица, са от значение за собствениците на къщи в САЩ.

Американското правителство вече обяви спасителен план за "Фани Мей" и "Фреди Мак", които изкупуват от банките ипотечните кредити. Двете компании изпитват остра нужда от капитал. Актуално


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7