Обама: САЩ все още изпитва болка от 11 септемрви 2001 г.

Начална страница | САЩ и Канада | Обама: САЩ все още изпитва болка от 11 септемрви 2001 г.
image
Барак Обама Източник: ЕПА/БГНЕС

САЩ все още изпитват болка дванайсет години след атентатите на 11 септември, каза Барак Обама

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че страната му още изпитва болка 12 години след атентатите от 11 септември 2001 г., съобщи Франс прес.
"Молим се за всички, които ни бяха отнети, близо 3000 невинни душ`и", каза Обама по време на церемония в Пентагона - сградата на въоръжените сили, ударена от единия от четирите отвлечени от Ал Кайда самолети.
Обама също призова да "намерим сили да се изправим срещу заплахите, които не спират, дори и те сега да са по-различни от преди 12 години".
Малко повече от 12 часа след като изнесе тържествена реч за Сирия, в която се съгласи да даде шанс на дипломацията, преди да предприеме евентуални удари срещу режима на Башар Асад, президентът призова за "благоразумието да се знае, че ако силата понякога е нужна, тя сама по себе си не може да изгради света, който желаем".
Преди да отиде в Пентагона, Обама, придружен от вицепрезидента Джо Байдън и съпругите на двамата, запазиха минута мълчание на поляната на Белия дом в 8:46 ч. - моментът, в който първият отвлечен самолет се разби в едната от кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.
В Ню Йорк близки на жертвите отново се събраха на Кота нула.
Бившият кмет на града Рудолф Джулиани изтри сълза от лицето си в началото на възпоменателната церемония, която също започна с минута мълчание в 8:46 ч.
Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7