Наша Маша забърка каша

Начална страница | САЩ и Канада | Наша Маша забърка каша
image

“Съдбата е кучка", казва предишният на Маша Шарапова

"Съдбата е кучка", казва един сърбин, израсъл в Марибор - Словения, американец по паспорт, два пъти шампион на Америка с "Лос Анджелис Лейкърс". Името му е Саша Вуячич и въпреки, че има осемгодишен стаж при извънземните баскетболисти от НБА, неговата известност се дължи повече на големия му любовен роман с Мария Шарапова.

Саша е предшественикът на Гриша. Нашият тенис-талант върви по утъпкан път. Направо бетониран: всеки, който се допре до Маша Шарапова, и колкото по-тясно - толкова по-добре, получава сериозен бонус популярност. Според мениджъри на паричните потоци от реклами, хазарт,спортната индустрия и пр. настоящият шум около Мария Шарапова и Григор Димитров  ще формират приходи от над  милион долара. Справка -  азиатските букмейкъри, които вече са пуснали залози - едно към десет -   за това дали ще има сватба Мария Шарапова - Григор Димитров... Парите идват и от "Найк", чието най-успешно рекламно лице е Маша, сега вече и Гриша.


Мария Шарапова с Гриша Първи

Разбира се още по-прекрасно във всичко това е и истинският магнетизъм на любовта, който е еднакво омайваща награда и за двамата.Употребявайки думата "кучка"  Саша Вуячич не персонолизира съществителното. Той действително има предвид съдбата, в която частица е самият той. 

През 2009 година Шарапова е в твърде напреднала фаза при интимните си отношения с Чарли Дик Еберсол - син на телевизионния магнат, милиардерът Еберсол. В Лос Анджелис вече се говори за годеж. Но младият милиардерски син допуска непоправима грешка. Завежда Маша на баскетболен мач на "Лос Анджелис Лейкърс", където тя вижда Саша Вуячич в цялото му баскетболно и мъжко величие. Скоро за папараците се създава много работа по баскетболните зали, където влизанато на Шарапова се посреща като  аудиенция на английската кралица, най-малко... Разбира се и тя и Вуячич не се интересувот от нищо друго, освен от себе си - заедно. 


Шарапова,Саша Вуячич

Саша прави на Маша императорски дар - годежен пръстен за 250 000 долара. През октомври 2010 е обявен годежът. Саша е щастливият двуметров вълк, който е влязъл в кошарата на бедния милиардерски син Чарли. Но през май 2012 Маша обявява годежа за невалиден. Възможно е още тогава да се появил другият щастливец Гриша, който да е влязъл в неговата кошара и да му е припомнил старата сръбска загонетка - каква голема кучка е съдбата...


Мария Шарапова с най-голямата си любов - върхът в тениса

Смирено трябва да признаем на Маша, че тя не е американка, въпреки, че доста дълго време живее в Америка. Тя не гледа на мъжете, които избира, като на самоходни банкомати. Ето че сибирячка като нея може да отмине гордо  купища от злато и да отиде  при своя Гриша. Да беше само открехнала вратата на спалнята си и в нея щяха да се хвърлят по корем банкери, лордове, звезди,  богати хаймани и мъдреци, оставили главите си отвън, пред прага на любовта... Маша изглежда по-склонна да загуби своята глава от една любов, която изглежда странна.

Маша и Гриша. Нямате представа колко сходни са техните съдби по пътя от нищото към билото на спорта. Мисля си дали не е и това, което е сближило двамата? Техният сходен бедняшки старт към охолния свят на богатите?

Маша е родена на Великден, 19 април 1987 година в Няган, Сибир. Когато става на 4 години и вече живеят в Сочи,  баща й, треньор по тенис, бута в ръцете й първата ракета. На 7 години играта й впечатлява великата Навратилова и тя препоръчва "сладкото рускинче" на Ник Болетиери, човекът с най-престижната Тенис-Академия в Брадентън. След малко време Маша с баща си пристигат във Флорида. Тя започва всеки ден да учи тенис, а Юрий Шарапов започва всяка нощ да мие чинии и да чисти офиси и магазини, за да плаща уроците на Маша.Така че Мария Шарапова е произведение на бялата, чиста и сурова сибирска степ и тежкият и напрегнат труд към професионалната кариера в най-конкурентната страна САЩ, при особено конкурентния сектор -  професионалния тенис. 

Гриша е роден на 16 май, 1991 година в Хасково. Когато става на 3 години баща му, треньор по тенис, бута в ръцете му първата ракета и на 5-годишна възраст той вече я чуства като естествено продължение на ръката си по време на целодневното си беснеене на тенис-комплекса "Кенана". Той е първият български тенисист който печели юношеските  турнири "Уимбълдън" и "Ориндж Боул" във Флорида. Семейството му се опитва да събере пари в България, за да го прати в споменатата вече Тенис Академия на Ник Болетиери, но не успява. В САЩ им помага нашият сънародник емигрант Димитър Язаджиев, който има своя тенис школа. Но все пак Димитрови се връщат в Европа.


Серина, Муратоглу

Заместител на Болетиери става френският треньор Патрик Муратоглу, когото пък Григор запознава със Серина Уйлямс. Така се случва, че този Муратоглу зарязва семейството с двете си деца заради  31-годишния американски  шоколад, която има поне двадесет победи в големите тенис-турнири. През това време Гриша се отказва от треньорските грижи на Патрик и започва да работи с шведския треньор Микаел Тилстрьом, което изостря отношенията между тримата. Горещата Серина мърмори нещо относно леденото и неблагодарно сърце на Гриша, което спортната преса го изтълкува като женска ревност. Въпреки, че и такава съществува. Серина се чуства уязвена от това, че в последно време бие  където свари Маша на корта, но не нея а рускината посрещат с овации и журналистите пишат километри за убийствено стилната рокличка, която се развява около най-дългите крака в света  /при 188 см обща шараповисочина на краката на наша Маша се падат от тях цели 121 сантиметра!/, а за нейния тенис-екип пишат, че прилича на униформата на медицинска сестра в болницата на йезуитите - монаси... 

Но такава е марката и кондицията на руските жени и ако ги е бил пуснал навремето Сталин да се женят по планетата сега второ поколение по света щеше да говори  на руски, а ние да си пишем с Кирилицата...

Маша е високоа 188 см. Когото е в най-добра спортна форма тежи 77 кг. Фигура: 82-61-86.

Гриша е висок 187 см, сантиметър по-малко от Маша. Бил глезен в някои неща, набожен и суетен, но и сдържан и разумен. Григор Димитров не може да не се хареса на Маша, когато се моли пред иконата на  Свети Георги Победоносец. Носи и кръстче, което сигурно е впечатлило  силно православната  Маша.  

Като всеки мъж на място Григор е опиянен от нейното присъствие. Върхът на тениса и секса крачи под ръка с него! Маша има победи на всичките четири турнира от Големияа шлем - Австралия и Ю Ес Оупън, Ролан Гарос и Уимбълдън. Но тя е и най-секси спортистката на света, провъзгласявана пет години поред - от 2003 до 2007.

При Григор Димитров Мъжът сякаш изпревари тази пролет Тенисиста. Има засега само леки пробиви до трети кръг в турнирите от Големия шлем и една паметна победа над Новак Джокович. 

Маша с Гриша

Сега, с Маша напред, ще му бъде и много по-комфортно и много по-опасно. Според жълтата международна статистика на руския женски тенис баталион могат да издържат до някакво приемливо равновесие само хокеистите. Богът в американската хокейна лига Александър Овечкин е под юздите на очарователната Мария Кириленко. Но и те нещо все отлагат - няма време да се оженят. Само намериха време да обявят годежа си на 1 януари т.г. който ще ги отведе на сватба... когато му дойде времето. Преди две години Елена Дементиева се ожени за Максим Афиногенов. Наскоро журналисти я питат как е семейния живот. Тя казва: "Не знам. Питайте някой друг." Питат Максим. Той въобще не посмява да си отвори устата...

Имаше в една песен на Висоцки: "Страхливецът не играе хокей". Спокойно можем да кажем и това, че "Страхливецът не движи с руска тенисистка".  Григор не е страхливец. Нищо, че не играе хокей.

Когато стане дума за взаимоотношения Маша се държи мъжки и брани честта на тандема. 

"В живота ми се случват непрекъснато нови и нови неща.  Важно за една връзка е партньорът ти да не те кара да се преструваш. Въпросът е човекът до теб да те разбира само с поглед, да те подлудява...  Утре може да се кача на някой самолет и да отида някъде, защото просто искам. И е много важно този човек да уважава решението ми и нещата, които правя в живота си" 

"Да, Григор е по-млад от мен. Мислех, че ще е много трудно да имам за приятел човек, който се държи детински. По-голямата част от приятелите ми са по-големи от мен, а от опита, който имам в тениса и живота, винаги съм била по-зряла за възрастта си. Доста интересна е тази разлика във възрастта, която имаме с Григор. Кара ме да се чувствам млада", коментира Маша пред италианските медии.

Това са оптимистични за бъдещето  думи. Но тя ги подкрепя и с едно синьо "Порше 911", което  спечели на турнира в Щутгарт и видя, че точно токава нещо се харесва на нейното момче...

Григор се държи още по-мъжки. Почти не говори. Но може би понякога прочита и някоя молитва. Молитва се чете в два случая. Когато си много зле и когато си много добре.

Климент Величков
В. "България Сега", Чикаго


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7