Обориха твърдението, че децата дебелеят от плодови сокове

Начална страница | САЩ и Канада | Обориха твърдението, че децата дебелеят от плодови сокове

Данните от изследване на специалисти от университета на Луизиана, САЩ, показват, че консумацията на 100 процента плодови сокове не е причина за затлъстяване сред децата, съобщи "Сайънс дейли".
Докладът, публикуван в "American Journal of Lifestyle Medicine", отхвърля редица предишни проучвания, според които плодовият сок допринася за увеличаването на броя на децата, страдащи от затлъстяване.

През последните 20 години се наблюдава драматично задълбочаване на проблема с излишните килограми сред децата по света, алармират експерти.
През 2002 подрастващите на възраст между две и пет години със затлъстяване са били 10,3 процента - със 7,2 процента повече от 1994 г. В периода 1994-2004 г. обиколката на талията при момчетата и момичетата на възраст между 12 и 17 години се е увеличила съответно с 4 и 5,2 процента.

Авторите на настоящето изследване са прегледали данните от 21 предишни проучвания и са установили, че няма връзка между консумацията на 100 процента плодови сокове и затлъстяването сред децата и юношите.
Данните от проучването показват, че умерените количества сок осигуряват на подрастващите част от препоръчителните количества плодове. БТА


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7