Първият български буквар, напечатан в Чикаго

Начална страница | САЩ и Канада | Първият български буквар, напечатан в Чикаго

bukvar_283В навечерието на най-светлия празник на славянската писменост 24 май ще имате възможността да се запознаете с първата книжка на български език, напечатана на територията на Чикаго!

„Моята първа азбука на български език” е цветна книжка за опознаване на родния език от ранна детска възраст. Всяка страничка показва по една буква от българската азбука, а към нея са прибавени снимки на предмети, започващи с тази буквичка. Малкият буквар е удобно подвързан със спирала, което улеснява прелистването му. С богатия си илюстративен материал книжката заинтригува вниманието и на най-малките. Използването на картинки от ежедневието на децата допринася за по-лесното възприемане, осъзнаване и запомняне на буквите. „Моята първа азбука на български език” е необходимо помагало, с което майките на български деца могат по интересен и забавен начин да поставят едновременно основите на любовта към книжките и към българския език. „Моята първа азбука на български език” е творба на младата авторка Катя Златкова, вдъхновена от собствения си опит на родител.

Книжката ще бъде представена на концерта по случай празника на Българската просвета и култура на БУЦ „Знание” на 24 май, събота от 2-4 часа, адресът е 916 E. Center Rd., Arlington Hts., IL 60005

Стела Калайкова, в.”България Сега”






Оценете тази статия
3.67

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7