Започна подаването на формуляри за лотарията "Зелена карта"

Начална страница | САЩ и Канада | Започна подаването на формуляри за лотарията "Зелена карта"

Документите за участие трябва да бъдат подавани по електронен път до 19.00 на 3 ноември

На 2 октомври от 19.00 българско време започна подаването на формуляри по Програмата на САЩ за разнообразяване на имигрантския поток за 2014, позната като лотарията за "Зелена карта", съобщиха от Американското посолството в София. Формулярите за участие трябва да бъдат подавани по електронен път до 19.00 на 3 ноември 2012.
През този период за регистрация кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр, уточняват от посолството. След попълването на формуляра участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си, който задължително трябва да пазят поне до 30 юни 2013. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията за 2014, обясниха от посолството.
Резултатите от лотарията ще бъдат обявени на www.dvlottery.state.gov след 1 май догодина.
"Уведомления до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронната или обикновената поща", предупредиха от посолството. Оттам допълниха още да не се отговаря на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, дори да се твърди, че тези съобщения са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ.

"Държавният департамент е преустановил практиката да уведомява спечелилите чрез писма по обикновената поща и никога не е използвал електронната поща за тази цел. Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава лотарията "Зелена карта", може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно", казаха още от дипломатическата мисия на САЩ.
Заради компютърна грешка Държавният департамент на САЩ отмени резултатите от американската годишна лотария за имиграционни визи за 2011. При тегленето на жребия 90% от победителите се оказали хора, подали заявление за участие само през първите два дни на едномесечния срок.
BGONAIR.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7