iPhone 5 имал проблеми с дисплея?

Начална страница | САЩ и Канада | iPhone 5 имал проблеми с дисплея?

Собственици на новия смартфон на компанията Apple – iPhone 5, продажбите на който стартираха преди дни, се оплакват от проблеми с дисплея, съобщава сайтът TechCrunch. Вече има подадени няколко жалби, като най-честият проблем, за който се съобщава в тях, е трепкане и премигване на дисплея, което прави използването на устройството почти невъзможно.
Разочаровани потребители споделят и друг проблем.
При докосване на сензорната повърхност се появява неприятен дефект – тъмни петна или сенки, които са изключително дразнещи.
Това става най-често при по-силен натиск върху екрана, но понякога се наблюдава дори и при лек допир.
Предполага се, че една от възможните причини за тези технически проблеми е използването на дисплей от нов тип в iPhone 5.
Приложена е технология, при която тъч сензорите са интегрирани в самия LCD дисплей, което прави ненужно поставянето на допълнителен сензорен слой върху екрана. Благодарение точно на това нововъведение, смартфонът е с 18 процента по-тънък, отколкото iPhone 4. Според производителите, липсата на допълнителен сензорен слой не само намалява дебелината на апарата, но и подобрява качеството на визуализираните изображения. Цветовете също са много по-добри, като наситеността им се повишава с приблизително 44 процента.
Преди две години – през 2010 г., когато стартираха продажбите на iPhone 4, също имаше отделни съобщения за проблеми с екрана. Тогава на дисплеите на някои апарати от първата партида се появяваха жълти петна.
Продажбите на дългоочаквания iPhone 5 започнаха миналата седмица, като честта първи да се сдобият с новия смартфон на Apple имаха жителите на САЩ и още осем други държави. Още преди да започнат реалните продажби, устройството постави рекорд, след като бяха записани 2 милиона предварителни поръчки в рамките само на едно денонощие. Заради огромния интерес към модела от Apple увеличиха многократно ориентировъчното време за доставка на апарата - за потребителите, които сега поръчват iPhone 5, той ще бъде доставен едва след три до четири седмици.
ACTUALNO.COM


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

bizworldusa на 09 Октомври, 2012 12:58:34
avatar
Това е статия е много полезна, които искат да знаят проблемите в iPhone 5.
Благодарим Ви за споделяне
<a href="http://www.bizworldusa.com/"> Bizworldusa </ A>
Съгласен Несъгласен
0
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7