Сливане доведе до създаване на най-голямата авиокомпания в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | Сливане доведе до създаване на най-голямата авиокомпания в САЩ

Американските авиокомпании "Делта Еър Лайнс" и "Нортуест Еърлайнс" обявиха, че се сливат след месеци преговори, като така създадоха най-голямата американска авиокомпания. Новата компания ще струва 17.7 млрд. долара на борсата.
"Делта Еър Лайнс", която беше третата по големина авиокомпания в САЩ и "Нортуест Еърлайнс", петата такава, се обединиха под името "Делта", под ръководството на изпълнителния директор на "Делта Еър Лайнс" Ричард Андерсън.
Това съобщиха двете компании, след като административните им съвета дадоха "зелена светлина" на сделката.

Двете авиокомпании в обединение ще обслужват 390 дестинации в 67 страни, като общият им оборот е 35 млрд. долара. Те ще имат 800 самолета и около 75 000 служители по целия свят.
"Сливането ще помогне да се компенсира покачването на цената на петрола (двойно - от 55 долара на барел в началото на 2007г. до 110 долара) и за създаването на една по-силна авиокомпания в момент, когато все повече чужди авиокомпании обслужват САЩ", обясниха компаниите в комюнике.
Сливането ще бъде осъществено чрез обмен на акции - акционерите на "Нортуест Еърлайнс" ще получат по 1.25 акции "Делта Еър Лайнс" за 1 акция на "Нортуест Еърлайнс". Актуално


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7