На шопинг по празниците: 5 места, на които ще откриете чудесни неща между Коледа и Нова година

0

Уморени сте от посещения на старите дизайнерски бутици, от добре познатите вериги и търговски центрове? Светът е достатъчно голям и пъстър и може да ви предложи безброй възможности за пазаруване около празниците.
Вижте кои според Huffington Post са най-страхотните места за шопинг по това време на годината.
1. Сиатъл
Освен родина на гръндж музиката и място, на което можете да изпиете страхотно кафе, Сиатъл е един от най-страхотните шопинг центрове в света. В този град са родени едни марки като Nordstrom и R.E.I. Той изобилства от независими бутици и уютни книжарници. Започнете от пресечната точка на Pine Street и Пето авеню, където ще откриете престижни универсални магазини. Ако търсите сувенири, украшения и интересни витрини, можете да ги откриете в Pike Place Market.
2. Токио
Токио е смятан за шопинг епицентъра на Япония. Хилядите дизайнерски складове имат много неща, които да ви предложат. Ако търсите маркови дрехи, опитайте Ginza, но спокойно можете да откриете и признати марки като Chanel и Cartier. Потърсете огромните универсални магазини Matsuya и Hankyu. За младежите се препоръчва места като Harajuku.
3. Лос Анджелис
През зимата, когато повечето страни спят зимен сън, заради безмилостно ниските температури, Лос Анджелис примамва любителите на пазаруването от цял свят. Топлото време и слънчевите булеварди са страхотно място през декември. Независимо дали търсите къде да смалите портфейла си с луксозни покупки или си падате по шантави независими малки магазинчета, Лос Анджелис ще ви се стори като рай.
4. Париж
Градът на романтиката и любовта е дом на престижни вериги и очарователни бутици. Ако висшата мода ви привлича повече от всичко, веднага трябва да се сдобиете с билет за френската столица. На Шанз-Елизе ще намерите известни дизайнери като Chanel, Louis Vuitton и Dior. Шикозните бутици като Merci също ще грабнат окото ви.
5. Копенхаген
Търсите изгодни цени? Разходете се към площада на кметството, където се помещават магазини на множество европейски вериги, включително Bik Bok и Vero Moda. Друго предимство на пазаруването в Копенхаген са страхотните забележителности. Възползвайте се и между обиколките по магазините, влезте в някой музей. Ще останете очаровани.
NEWS.BG