Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим

Начална страница | Свят | България | Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим
image

„Разединението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци”, предупреди премиерът

„Миналия петък, когато влязохме в ERM II и Банковия съюз, това не беше котрапротест, а се бяха събрали хора, които да поздравят правителство за свършената работа”, заяви премиерът Бойко Борисов на Министерски съвет.
„Винаги съм бил на страната на протестиращите, винаги сме ги подкрепяли, срещали и сме им решавали проблемите”, подчерта той.
„Разединението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци”, предупреди премиерът.
„България е може би единствената държава в момента в света, в която смятат, че няма коронавирус и пандемията е отминала”, каза Борисов и добави, че „никой нито не вярва, нито мисли, нито изпълнява”, мерките срещу епидемията.
„Икономическата криза идва с огромни темпове и то в цял свят, от Америка, до Европа. Няма нито един индикатор, който да сочи, че положението ще се подобрява, напротив, ще се влошава”.
„Влизайки в подобна ситуация държавата трябва да бъде много консолидирана”, каза Борисов.
„Имам идея в тази посока, в петък и събота има Европейски съвет, а там сме договорили много пари за България. Това е първата среща на живо и е много важна”, отчете премиерът.
„Така или иначе има вот на недоверие, ще го гледаме, няма да се спирам на сценаристите му и всичко, което се случи през времето – как се насаждаха в обществото какви ли не събития, които не са се случили. Никога не съм го видял Каракачанов с торбичка „Била”, а в обществото се насажда, че той едва ли не идва на работа с нея”.
„После направиха компромати със записи и чекмеджета – вчера стана ясно кой ги е поръчал”, каза Борисов.
„Ще е грешно да не забелязваме тези хора, които сега протестират за социални придобивки, които другите години бяха в Гърция и Черноморието на работа”, поясни премиерът и добави, че „ако съумеем да държим по този начин финансите на държавата ще можем да завършим годината като в края на 2018 г.”
„Да се концентрираме върху справедливите искания”, призова премиерът Бойко Борисов правителството. „Да мине Европейският съвет, утре сутрин с коалиционните партньори ще говорим и, ако нямаме план за стабилност, който, включително с опозиционните партии да се договорим, какво ще се прави през следващите месеци. Никой не може да се справи сам”.
„Мъчно ми е за полицаите, мъчно ми е и за невинно битите хора. Целта е да се окървави протеста, защото знаят, че аз видя ли кръв веднага тръгвам. Това беше целта”, смята Борисов.
По думите му протестите и нестабилната политическа ситуация поставят големите проекти и инвестиции в риск, защото инвеститорите изчакват обстановката да се успокои.
„Емоциите никога не са били добър съветник”, предупреди премиерът и посочи, че „единственият суверен е народът, той определя кой, как и кога да управлява. Ние сме побеждавали винаги в честни избори, много пъти и спазваме Конституцията и демокрацията”.
„Желанието за оставка на това правителство няма да подобри положението”, каза Борисов и подчерта, че трябва да минем през иглените уши на социално икономическата криза.
Премиерът беше категоричен, че никога не се е намесвал в избора на съдии и прокурори.
„Аз лично не съм се виждал и никога не съм говорил с нито един човек от ВСС за предопределяме даден избор”, каза Борисов.
Той запита опозицията с кого ще управлява след евентуални предсрочни избори.
„Нашите приемливи партньори са „Обединените патриоти”, а вие с кой ще управлявате?”
„И Ви забранявам да пишете, Дани Кирилов, във Фейсбук! Не само че не е смешно, не само че ги възпалявате, но и с Христо Иванов сме работили години наред”, обърна се Борисов към министъра на правосъдието.
Премиерът заяви, че атаката срещу него и финансовия министър Владислав Горанов е заради влизането на България в Банковия съюз.
„Пазете полицаите и пазете гражданите. Взаимно се пазете”, призова Борисов. „Протестирайте, чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера”.
Премиерът добави, че при едни предсрочни избори няма да има машинно гласуване.
„Пазете се, коронавирусът не е минал”, помоли гражданите Борисов.

Николай Киров
Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7