Работи се и по версията за умишлен взрив в „Арсенал”, разпускат клона на завода в Мъглиж

Начална страница | Свят | България | Работи се и по версията за умишлен взрив в „Арсенал”, разпускат клона на завода в Мъглиж
image

На място вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура

Инцидент в завод „Арсенал“ в Казанлък е станал в сряда. Шестима души са пострадали при авария в цех 120 на Завод 3 на оръжейницата, потвърди Красимир Папазов, началник отдел "Безопасни условия на труд".
Сигналът е подаден към 8.53 ч., потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Пострадалите работници са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Те са на възраст между 23 и 60 години.
Най-младият от ранените при инцидента мъж е в по-тежко състояние, но няма опасност за живота му, успокояват лекарите. Той е транспортиран в Университетската болница в Стара Загора, придружен от представител на фирмата.
Разпускат целия клон на завод „Арсенал“ в Мъглиж. Заради големите поражения всички сгради са без прозорци и врати. Пораженията са огромни. Кратерът, който е изкопан на мястото на взривилия се склад, е няколко метра.
Криминалистите работят и по версията за умишлен взрив, защото във взривения склад не е имало нито хора, нито машини, които да работят. При аварията пострадаха петима души, които са с порезни рани от счупени стъкла. Те са откарани в Спешния център в Казанлък, където им се оказва помощ.
Във връзка с производствената авария, екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) е на мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон.
На място вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура. Това не е първият инцидент в оръжейницата. За жалост през годините такива се случват често и то с трагичен край.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7