Първи смъртен случай от коронавируса в България

Начална страница | Свят | България | Първи смъртен случай от коронавируса в България
image

Случаите в България вече са седем

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в изключително тежко състояние, с положителна проба за COVID-19, е починала днес в 15.42 ч., съобщиха от здравното министерство.
Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.
Жената е постъпила в „Пирогов“ с тежка двустранна пневмония. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ. Екипът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължава да се бори за живота на 74-годишния мъж.
Министерството на здравеопазването изказва дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата жена.
На брифинга в 17 ч. стана ясно, че случаите на коронавирус в България вече са седем. Положителна проба е дала 62 годишна жена, която е медицинско лице в столична болница. Състоянието ѝ към момента е добро, обяви ръководителят на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийзки. Ток добави, че тя не е контактувала от 22 февруари с пациенти, тогава е излязла в отпуск. В последния месец жената е посещавала два конгреса - във Великобритания и Испания, след което не се е връщала на работа.
Завърнала се е преди няколко дни в България със симптоми на грип и сега е настанена в инфекциозната клиника на ВМА. Пациентката е показала положителна проба в две лаборатории. Мутафчийски обясни, че се издирват контактните ѝ лица, които ще бъдат подложени на карантина и изследване.
Нови 18 проби ще са готови към 20 ч. днес. От Стара Загора 24 проби са били отрицателни. Други 60 проби на контакни лица от Габрово и Плевен ще бъдат изследвани утре.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7