Да пътуваме до районите с коронавирус в Италия само в краен случай препоръчват от МВнР

Начална страница | Свят | България | Да пътуваме до районите с коронавирус в Италия само в краен случай препоръчват от МВнР
image

Препоръчваме на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия и по-специално в северната й част, да пътуват само в краен случай в районите, където е установена заразата от коронавирус, се казва в съобщение на Министерството на външните работи.
Сънародниците ни да се въздържат от посещение на публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора, както и да спазват мерките за безопасност като носене на предпазна медицинска маска, поддържане на лична хигиена и да се избягва пряк контакт с непознати.
В същото време, взимайки предвид актуалната ситуация с развитието на епидемията на коронавирус 2019-nCoV, Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5:  Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната, пише още в съобщението.
Няма данни за заразени с коронавивуса български граждани в Китай и в Италия.
По информация на италианските власти броят на заразените в Италия от новия коронавирус към момента е 132 души като 26 от тях са на интензивно лечение. Регистрирани са нови случаи в населени места, където до този момент нямаше признаци на зараза като град Монца, Сесто Сан Джовани, селцето Валтелина (община Сондрио, Ломбардия). Има нови случаи и в Торино.
От МВнР информират още, че не е обявено извънредно положение, но постоянно се въвеждат нови ограничаващи заразата мерки. Преустановено е спирането на влаковете в градовете „под карантина“, където са регистрирани случаи на заразени хора -  малките общини около град Лоди, Ломбардия: Кодоньо, Казалпустерленго, Малео Кастильоне д‘Ада, Теранова дей Пасерини, Сомаля, Сан Фиорано и Сесто Кремонезе. Забранено е напускането или посещението на външни лица в тези населени места.
Посолството ни в Рим и Генералното консулство в Милано са в готовност да оказват съдействие на сънародниците ни при необходимост. Българските граждани могат да се свържат с :
-  посолството ни в Рим на телефони  +39 06 322 46 40; +39 06 322 46 43. Телефони на посолството в извънработно време: + 39 06 322 46 40; + 39 06 322 46 43.
-  Генерално консулство в Милано: +39 02 849 429 02. Телефон на генералното консулство в извънработно време: +39 33 37 826 043.
Dnews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7