Българка изоставя работата си, за да се грижи за 200 сираци в Уганда

Начална страница | Свят | България | Българка изоставя работата си, за да се грижи за 200 сираци в Уганда
image

Българката Йоанна Шопова напуска работата си във фирма за топлинно счетоводство, за да се грижи за деца в сиропиталище в Уганда, предаде Нова Телевизия
Преди 2 години тя попада в сиропиталище в централна Уганда на 150 километра от столицата Кампала. Запознава се със Семпала Али, който се грижи за 200 деца-сираци с помощта на 13 вдовици. От този момент Йоана застава до него.
„Средствата ги осигуряваме ние от България с нашите спонсори. Местността е наистина един от най-бедните райони в Уганда. Няма достъп до болници, няма достъп до големи магазини. Там болести като СПИН доста върлуват", казва Шопова.
Тя създава фондация в България и започва да набира средства за децата в Уганда. Много скоро се оказало, че дори у нас се намират хора, които да подкрепят каузата на африканските деца.
Спонсорството на месец за едно дете, обяснява Йоанна, е в размер на 25 долара. Средства, напълно достатъчни да покрият всичките му нужди. Децата от Уганда виждат Йоанна като ангел. Първият бял човек, когото те срещат, прави така, че за две години почти всички тръгват на училище. Събират се средства за сонда, която осигурява питейна вода в сиропиталището, на едно от децата се извършва скъпа животоспасяваща операция, а в момента предстои строежа и на нова, по-голяма сграда.
Gospodari.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7